Bună ziua,
O sa va mire și probabil o sa spuneți ca este imposibil ca niciuna din cele 3 autorități menționate de dvs sa NU își facă treaba însă noi am avut "norocul" acesta. Politia s a prezentat la fata locului la ridicarea gardului, împreună cu un reprezentant al urbanismului local, i-au solicitat autorizația de construire, vecinul a zis ca n-o are la fata locului dar o va aduce și pana atunci va sista lucrarea. De atunci avem o jumătate de gard de plasa, o bucata de casa, o jumătate de gard din lemn format din 4 șipci orizontale și deși primaria recunoaște ca vecinul nu are o autorizație de gard nu a aplicat nicio sancțiune. Ba mai mult, primaria a recepționat lucrările la casa ca atare pentru ca, citez, "primaria nu dispune de instrumente de măsurat cadastrale" ca să observe la recepție ca defapt casa nu e la 2 m de hotar ca-n autorizatie ci fix pe el. Doamna prezenta la recepție, din partea primariei, încă lucrează acolo, iar la adresa prin care le-am adus la cunoștință ca am acționat vecinul în instanta și ca vom depune plângere penala împotriva primariei pentru aceste abuzuri, a început sa plângă și sa ne roage sa nu facem asta ca ii vom lua pâinea de la gura pentru, cutez din domnia ei "o greșeală fără intentie". Pe de alta parte IJC a primit de asemenea o plângere de la noi cu rugămintea de a verifica modul în care s-a făcut receptia lucrarilor și respectarea prevederilor din autorizatie. Când s-a depus la registratura lor doamna de acolo a chemat un inspector sa verifice dacă e de competenta lor sa primească aceasta plângere. Domnul inspector l-a chemat pe director, împreună au studiat o coala A4 scrisa pe 10 rânduri și au conchis ca accepta plângerea dar e de văzut dacă au ce face, căci cel mai indicat e sa ne adresam instantei. Credeti-ma asta e pe scurt, ca să înțelegeți frustrarea și "increderea" în aceste autorități. Dar da, și asa e ceva e posibil în tara asta, va garantez, o trăiesc pe pielea mea.
hhs a scris:
Buna ziua,
O sa va mire faptul ca in Romania sunt unele institutii care chiar isi pot face "treaba" :primaria , politia, inspectoratul de stat in constructii, care au si posibilitatea sa dea amenzi si unele dispozitii care va vor fi de folos la tribunal......iar singurul lucru pe care il puteti face este sa il reclamati pe vecinul cu care nu v-ati putut intelege la primarie pt. construire fara autorizatie si la politie pt. tulburare de posesie daca si-a edificat constructiile pe terenul dvs si ulterior sa il actionati in judecata cu obligatie de a-si demola constructiile de pe terenul dvs ( obligatia de a face...) si sa solicitati despagubiri pt. fiecare zi in care nu ati putut beneficia de partea de teren pe care el a ocupat-o abuziv. Va incredintez ca la final va trebui sa va dea o suma frumusica!! ...deoarece cred ca nu isi va demola prea repede casa si gardul la sfarsit va va datora o suma destul de mare pe care o puteti recupera prin executor....!
Sfatul meu este sa obtineti autorizatie de construire pt. gardul dvs. chiar daca il construiti pe proprietatea dvs.