Peruschi a scris:
Echitatea se referea la faptul ca accesul in toate celelalte profesii se face in baza unui examen de admitere, ca si stagiar, numai la CCJ lucrurile difera, in sensul ca se da interviu ci nu examen. Sunt de acord ca, consilierii juridici cu o vechime foarte mare in bransa, sa poata accede la functia de avocat definitiv, doar in baza anilor de experienta pe care ii are.
adaug...nu ar fi o discriminare pozitiva ? adica toti ceilalti au promovat si promoveaza examene , iar anumite categorii sa fie admise doar pe baza de vechime?
pe urma, cunosc consilieri juridici( mai ales la institutii publice) care si acum 10 ani nu faceau decat sa lase ""
la aprecierea instantei" , ca si acum( e adevarat in ziua de azi la instante superioare)...colegii avocati stiu bine la ce ma refer:D
Sincer, nu as fi postat acest mesaj...dar prea numai avocatii sunt "oile negre"" ...si apoi, oare de ce s-a ajuns in situatia asta si in avocatura?...oare nu se datoreaza tot avalansei de avocati admisi cu scutire de examen cativa ani ?
pe urma...cine se teme de examen ? suntem o gramada care am promovat
toate examenele, fara pile si interventii....prin urmare, nu se sutine un argument ca de aceea ar exista teama de examen...
chestia cu eliminarea din piata nu se sustine , deoarece clientii nu au de unde sa cunoasca , in marea majoritate a lor, calitatea avocatului ales...se aleg doar cu ponoasele si injura toata breasla.Ei se asteapta, pe buna dreptate, ca Baroul sa fi selectat( nu vreau sa dau exemplu american unde este unul din cele mai drastice examene din tara) graul de neghina, nu piata, pe pielea lor...
nu stiu unde scrie ca notarii sunt pe acelasi rang cu judecatorii, desfasurand o activitate de ordine publica...poate, cel mult de afectatiune publica, precum avocatii( natura juridica a activitatii notariale si avocatiale fiind apropiata)
repet, nu doresc sa ofensez pe nimeni, dar am simtit nevoia sa-mi apar profesia pe care o iubesc, fara sa ofensez pe nimeni.este punctul meu de vedere.
repet, cunosc colegi consilieri juridici extrem de bine pregatiti pentru care am toata stima.( unii dintre ei fiind activi si pe acest forum)