avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
Andreea
Deocamdata motivarea Deciziei nu se cunoaste, insa exceptia de neconstitutionalitate a fost motivata de catre autor pe lipsa caracterului urgent a situatiei ce se cere a fi reglementata prin OUG
si-atunci cum de nu a vizat si pct 30 din art I? nu prea mi se leaga.
Multumesc pentru raspuns , Vald.Recunosc, din perspectiva cu judecatorii asta ai dreptate...Cum ramane cu notarii? ...Tot de ordine publica sunt si ei?
Buna,

O singura intrebare: ce intelegi prin comportament "feminin-frivol"?
Multumesc!
Emil Alexandru Moise
Vlad, in mare parte de acord cu tine. Sunt de acord ca judecatorii cu 10 ani vechime sa fie acceptati in barou fara examen. Insa in cazul consilierilor juridici, eu am o opinie un pic diferita. Din punctul meu de vedere, ar trebui organizat examen de ccj pentru consilierii juridici stagiari. Odata indeplinita aceasta cerinta, ulterior sunt de acord ca, consilierii juridic cu 10 ani vechime sa fie acceptati in barou fara examen. Astfel s-ar creea o echitate!

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)