avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
Chetroni a scris:
Dar cand ma uit la cine a intrat in avocatura pe baza de examen in ultimii 3 ani ma doare capu.

Pe mine, nu, cunosc multi extrem de buni.

Asa ca criticile sunt fff corecte la adresa avocatilor.

E punctul dvs de vedere, bineinteles, dar nu stiu daca este chiar intemeiat. In plus, de ce ar face diferenta doar cei intrati in ultimii 3 ani?
Pt ca in ultimii trei ani am dat si eu acest celebru ex de primire in profesie si am vazut cine a intrat si cine a picat. Si cand in timpul ex este sunat un participant sa vina sa dea ex desi subiectele fusese deschise atunci am mari semne de intrebare plus ca pe unii ii vad pledand pe la instante si.........................e meritul lor castigat prin ex. Inca o data nu contest ca unii sunt buni dar majoritatea ne omoara........."vorba lui Lapusneanu"
Poate ca aveti dreptate, dar imi pare ca nici eu nici dvs nu cunoastem majoritatea, asa ca nu ar trebui sa generalizam.
Ma repet desi nu imi place nu contest faptul ca unii sunt buni chiar ffff buni dar eu vorbesc despre ceea ce vad nu de afinitati .
Iar cand legea si statutul profesiei de av este interpretata arbitrar si imi e respins dosarul pe motiv ca nu imi e recunoscut deful ca si cons juridic atunci am mari semne de intrebare. Mai mult ca nu mi se returneaza nici toata suma pe care am consemnato pt participarea la ex.
Daca dumneavoastra gasiti in lege sau in statut faptul ca mai trebuiesc indeplinite si alte conditii decat cea de cons definitiv, conditie ce e atestata prin acea diploma de absolvire a stagiului, diploma ce atesta faptul ca am dat si ex atunci eu ma fac zugrav.
In calitate de participant la unul din examenele org. de unbr, pot sa spun ca este trist ce se intampla, mai ales in provincie- in special cei cu parintii sau unul din parinti avocat iau acest examen, corectarea este facuta in dorul lelii. Ca sa nu ma acuzati de subiectivism, aruncati un ochi pe orice tablou al avocatilor stagiari existent in provincie si o sa vedeti nume de familie identice, si ma ref. aici la avocatul stagiar si cel care il are sub indrumare.

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)