avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere-suprafata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere-suprafata

Buna ziua,

Am o intrebare legat de calcularea intretinerii: Se ia in considerare atat suprafata utila a apartamentului cat si suprafata locului de parcare sau doar suprafata apartamentului? Am observat ca luna trecuta s-a luat doar suprafata apartamentului dar inainte( intreg anul trecut) s-au luat ambele suprafete(ap+loc de parcare).
Si ca ultima intrebare: Ce lege ar trebui sa citesc pentru a obtine mai multe detalii in acest sens?

Va multumesc pentru timpul acordat!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 03:07, 16 Februarie 2010
Buna ziua,

Da,aveti perfecta dreptate,mi-am dat seama de greseala pe care am facut-o (din pacate am si postata-o) dupa ce am luat o foaie si un pix,matematica este sfanta atunci cand sunt nelamuriri :)).
Oricum revenind la problema initiala cea cu acumularea suprafata ap+suprafata parcare ,cativa dintre proprietari sunt impotriva acestei initiative deoarece spun ei:
"pai ala de langa mine are 3 boxe si 2 parcari si inainte platea mai mult decat mine care am doar o parcare,acum amandoi platim la fel ca avem aceeasi suprafata a apartamentului".Eu am spus ca sigur va plati mai mult vecinul dumneavoastra la impozitul dat catre primarie dar nu prea au percutat de asemnea cu lista nu sunt de acord " ce facem aici politie de cate ori se aprinde sensorul sau cine are masina, daca ma duc la subsol si arunc o hartie in cos trebuie sa platesc sensorul chiar daca nu am parcare etc".
Am sa va mai anunt evolutia acestei pacoste daca se va dori.

O zi buna va doresc si multumesc tuturor celor care isi aloca din timp pentru a citi si a raspunde la intrebarile puse!
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Andrei Paraschiv, utilizator
In acest caz cred ca va trebui sa derulati o "actiune" pe cont-propriu pentru ca intotdeauna vor aparea acesti "Gica Contra", nelipsiti din peisajul traiului la bloc:slap:, si vor inventa ei alte legi si norme.
Vedeti-va de treaba, nu cedati si rezolvati-va doar problema dvs.! Daca aveti norocul sa fie si alti vecini care pot pricepe aceasta situatie cu atat mai bine.
Cred ca nu sunt singurul care este curios de evolutia acestei probleme "originale" asa ca va invit sa ne tineti la curent.

PS: De curiozitate doar... in ce localitate se intampla asa ceva? :D
Eu sugerez trecerea pe listele lunare de plata a unei coloane separat. Asa avem noi pentru chirii. Cei care au boxe la subsol, boxe pe casa scarii, uscator, firma afisata pe peretele blocului, platesc chirii inegale ca suma. Fiecare plateste conform contractului de ionchiriere (pentru diverse spatii) sau conform hotararii adunarii generale (pentru cele 30 de boxe egale ca marime - cate 5 lei/luna).
Asa propun ca pe lista de plata sa apara coloana "parcare" si fiecare sa plateasca o suma stabilita de adunarea generala pentru un loc. Sa se marcheze locurile, sa se faca un mic contract pentru fiecare proprietar care detine masina si sa plateasac fiecare in functie de numarul de locuri (masini in familie).
Sumele incasate de asociatie se folosesc pentru intretinerea, reparatia, consumul de energie si alte cheltuieli administrative.
@adriantot
De acord cu dvs. DAR numai in cazul in care parcarea este proprietatea Asociatiei si nu a Primariei!
Cu boxele e alta mancare de peste. ;)

PS: De curiozitate doar... in ce localitate se intampla asa ceva? :D

Hehe iar in cetatea lui Bucur se petrece,Bucuresti, in sectorul renumit pentru cei mai slabi primari de sector,sector 4.

Multumesc domnului Adrian pentru propunerea sa (ca de obicei extrem de pertinenta),am sa o aduca la cunostinta celor din Comitetul Executiv si sper intr-o rezolvarea rapida si coerenta.
Pacat ca in blocul meu nu exista cel putin o persoana care sa aiba macar o frantura din competentele celor care mi-au raspuns atat de rapid si totodata competent la intrebarile puse.

O seara placuta va doresc tuturor!

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza o suma pe cota indiviza? DespinaM DespinaM Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)