avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale

Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:54, 15 Martie 2025
Primaria nu transmite nimic la DPRCIV doar radiaza masina din evidenta fiscala a d-voastra. Exista o perioada de timp între data la care d-voastra ati radiat masina si cumparatorul gaseste loc la inmatriculare on line la DPRCIV, ptr ca sunt judete unde gasesti programare cel putin dupa o luna. Aceasta e perioada cu probleme. Cand ati vandut masina, trebuia sa mergeti cu cumparatorul la un PECO si sa ia rovinieta in fata d-voastra, cam asa se procedeaza ptr a evita astfel de situatii.(o luna , doua- 20.....30 lei )
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
lilivasiliu, utilizator
Cea mai simpla solutie este ca atunci cand vindeti masina sa mergeti impreuna cu cumparatorul si sa cumpere o rovinieta pe cel putin doua luni , ptr aceasta perioada in care masina este in proprietatea cumparatorului dar nu poate sa o inmatriculeze ptr ca nu sunt locuri la DRPCIV.(20-30 lei este rovinieta si te scuteste de astfel de probleme)
Incercati sa va faceti cont pe ghiseul.ro si sa va platiti acolo doar impozitele. Ar trebui sa fie deja inrolata Primaria.
Ma tem ca nu functioneaza treaba cu ghiseul.ro , am avut si eu problema asta si nu puteam plati, aveam si amenda pe rol, conditiona achitarea celorlalte obligatii. De alfel, daca nu ma insel, treaba cu conditionarea tine de codul de procedura fiscala.
Iar datul DRPCIV in judecata nu rezolva, DRPCIV nu are pîrghie legislativa decit sa suspende inmatricularea, nu sa pedepseasca vinovatul, sau sa influenteze CNADNR , mai ales daca proprietarul din acte, care nu a transcris masina in 90 de zile , pe numele sau, nu o fi vindut-o la rindul sau. Amenzile dispar cind este retinut in trafic certificatul de inmatriculare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atâta timp cât nu există o bază de date și se plimbă hârtii de colo-colo se da posibilitate la delăsare și abuzuri

DanaAndrei a scris:

Mulțumesc pentru răspuns.
E foarte trist că legea nu se aplica cum trebuie la noi : probabil primăria nu a trimis datele modificate la timp, mașina nu a fost transcrisă de DPRCIV la timp, procesul durează cel puțin 1 an și nu mai vorbim că noul proprietar este primul care nu a respectat legea...
Și eu trebuie sa plătesc pentru toți!

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
După cît timp se radiază de la drpciv o mașină cuitp expirat ... Maxim Mihai Maxim Mihai După cît timp se radiază de la DRPCIV o mașină cuitp expirat de 10ani și radiata fiscal tot de 10 ani.nu posed cv auto (vezi toată discuția)
Vandut masina cu acte cum pot so radiez Dinuneculai Dinuneculai Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ... (vezi toată discuția)