avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale

Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:54, 15 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, exista si varianta asta, sa ne culcam pe-o ureche si sa visam ca autoritatea cunoaste exact legea. Eu nu vad necesitatea articolelor de lege si profesia mea nu este sa spuna clientului ca organul fiscal local trebuia sa faca. Scopul meu este sa il invat pe client cum sa procedeze ca sa isi obtina maximul din drepturi legale. Ca daca toata lumea ar face fix si exact ce treb uie cf. legii, eu n-as mai fi necesara intr-un sistem democratic. Evident ca organul fiscal avea aceasta obligatie, altfel nu-i poti antrena raspunderea sa si a functionarului. Nu vad la ce este necesar articolul de lege, nu a contestat nimeni asta.

Totusi, desi suntem obligati sa respectam legile si drepturile contribuabililor, exista insa o garantie a acestui lucru: avocatul. Cand va fi suficienta cunoastereaa legii, nu vor mai exista necesitati de contestari PVuri si altele...

Fiecare poate decide pentru el ce face: poate spera ca va fi bine sau poate face ce-i spune un avocat.

Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Eu nu va contest utilitatea profesiei, doar observ ca nu-l puteti ajuta pe client intr-un astfel de caz, unde procedura legala e gresita, insuficienta si nu ramine decit instanta. Institutiile nu pot fi culpabilizate pentru lacune ale legii.

Daca stiti altfel, fara sa treaca prin instanta, va rog frumos sa detaliati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O metodă simplă de a vă proteja e să scrieți pe talon numele celui căruia i-ați vândut mașina, precum și data. După care vă păstrați plăcuțele de înmatriculare. Vă costă vreo 100 lei și e legal. Asta ca să nu mai stați după autorități
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
Si cum pleaca cel ce cumpara masina, fara numere de inmatriculare ? Va trebui sa o ia pe platforma si nu se va putea folosi de ea pina nu obtine numere de inmatriculare. Cel putin o luna. Cred ca se vor pierde niste bani de catre vinzator, ca sa fie acceptata o astfel de varianta, de catre cumparator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă,am menționat ca am fost la DRPCIV (dupa cele 90 de zile in care noul proprietar ar fi trebuit sa o înmatriculeze) iar acestia au spus “nu avem doamna cum sa va ajutam”.
Asa ca noi toti cei in situatia noastra suntem buni de plata.
Pana la urma cel mai confortabil este sa achitam noi nenorocita de rovinietă deși nu este o soluție și nu este nici în regulă…

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
După cît timp se radiază de la drpciv o mașină cuitp expirat ... Maxim Mihai Maxim Mihai După cît timp se radiază de la DRPCIV o mașină cuitp expirat de 10ani și radiata fiscal tot de 10 ani.nu posed cv auto (vezi toată discuția)
Vandut masina cu acte cum pot so radiez Dinuneculai Dinuneculai Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ... (vezi toată discuția)