Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Si cum sa va ajute DRPCIV, din moment ce legea nu permite ?
Exista alte institutii care pot sa modifice cadrul legislativ, parlament, guvern.
Credeti ca mie imi convine cum arata codul rutier ? "Sa se faca, sa se dreaga" nu ajuta.
Aveti vreo solutie ?
Eu cred ca, legislativ, ar trebui introdusa la transcrierea dreptului de proprietate si obligativitatea schimbarii numerelor vechi (ce ramin la fostul proprietar) cu numere provizorii, rosii.
Si s-ar termina bîlciul.
Adică la fel ca-n anii 90 doar că fără radierea intermediară
latka a scris:
Eu cred ca, legislativ, ar trebui introdusa la transcrierea dreptului de proprietate si obligativitatea schimbarii numerelor vechi (ce ramin la fostul proprietar) cu numere provizorii, rosii.
Si s-ar termina bîlciul.
Nu m-am gândit neapărat la un model anume, pot fi și numere "albastre " provizorii, procedura poate fi simplificată, dar la transferul efectiv de proprietate, cumpărătorul să plece cu aceste numere.
Sunt și ATM urî de plăți. După introducerea datelor se afișează toate dările, dar selectați doar ce doriți să plătiți. Astfel nu e condiționată de în funcționar public să plătiți prima data amenda. E rușinos metoda la ghișeu, dar din păcate acolo va obliga.