avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale

Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 31 Martie 2025
Nu exista proprietar de fapt, iar ce spuneti dv. nu este legal, cum spune si latka mai sus.
Corect, ideea ar fi ca cel care vrea să încaseze banii să inițieze procesul.

latka a scris:

Legea nu functioneaza asa, totul se rezolva DOAR prin instanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar gresiti, nu ati inteles, primaria ar fi beneficiarul banilor, CNADNR initiaza scrierea PV de contraventie pe numele ultimului proprietar. Prin instanta, acel ultim proprietar din acte, in baza unei decizii ICCJ ia obtine anularea PV de contraventie, prin prezentarea dovezilor de transcriere proprietate.
Primaria nu are calitate procesuala, nu initiaza nimic. De aia e bine sa consultati un avocat, nu cunoasteti procedura legala, legile si de aceea emiteti doar pareri nefundamentate.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)