avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale

Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 31 Martie 2025
Nu m-a oprit nimeni la vreun control de rutina. Adica desi ar putea functiona, ar putea la fel de bine dura zeci de ani pana sa il opreasca...
Sigur, situatii de acest tip pot fi si create...
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
În principiu aveți dreptate, pe asta se bazează și cumpărătorii de rea credință, care nu transcriu la timp mașina.

În practică s-ar putea schimba situația, poliția dorește sa instaleze pe rețeaua de drumuri un sistem de detecție optic, pentru citire numere de înmatriculare și depistare pe cei cu probleme. Daca s-ar considera cu probleme și cei care circula cu înmatricularea suspendată, ar fi ușor de oprit cei în cauza, cu sistemul respectiv.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu m-a oprit nimeni la vreun control de rutina. Adica desi ar putea functiona, ar putea la fel de bine dura zeci de ani pana sa il opreasca...
Sigur, situatii de acest tip pot fi si create...

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
latka, utilizator
Daca citesc aparatele inteligente numerele sau codurile de bare mai nou, dar mașina nu a fost transcris de cumpărător, e normal că amenda sa vina la vânzător. Se introduc tot feluri de noutăți legislative, insă în viața reală de Romania nu te ajuta la nimic. Trebuie sa avem șansa când vindem să fie unul de bună credință și perfectează actele in 30 de zile. Altfel intrăm pe Cotidianul că suntem șmecheri și speculam și obligam pe alții să plătească.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna credință nu e temei legal, singura posibilitate de a stopa fenomenul respectiv, de a genera amenzi pe numele altuia, este ca la transcrierea dreptului de proprietate sa se introducă niște numere provizorii, portocalii, albastre, galbene ...nu contează culoarea, care să fie valabile 90 de zile. Vanzatorul rămâne cu numerele vechi.
Exista si azi modalitati de aparare a drepturilor, insa nu apeleaza nimeni la ele, ca te costa in plus o redactare a unor anexe la contractul de vanzare, o informare. Si atunci merge si-asa si, uneori, scartaie cand merge... si-asa.

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)