Buna ziua,
pt ajutorul acordat mamei de un sal mediu pe unitate, firma il plateste, dar isi recupereaza banii ulterior de la stat?
cum se procedeaza?
va multumesc
Am crezut ca am explicat, pt a clarifica diferenta.
Mie mi-a acordat firma angajatoare un SAL MEDIU PE ECONOMIE,
legea spune un SAL MEDIU PE UNITATE
dar mie mi-a explicat de la contabilitate ca se face media tuturor sal din firma si se acorda 2% din (nu stiu ce...- asta vroiam sa mai aflu, sa ma lamuresc) trimestrial
dar suma pe care o primesc NU ESTE REZULTATA din media fondului de sal, ci a unui sal mediu pe economie, dar nu mi-i poate acorda decat esalonat
Nu permite legea (spune contabilul firmei noastre), sa dea mai mult de 2% din... (nu cunosc detalii), asa ca ii voi primi trimestrial.
Cum este pana la urma?
Eu oricum asa ii voi primi (nu ma deranjeaza, repet - ma avantajeaza), dar vreau sa stiu cum e corect.
@ Alexandra: ok, acum am inteles problema.
Este vorba de media pe unitate, nu pe economie (matematic calculata lunar).
Daca aveti indicii ca mediul pe unitate la data nasterii este mai mare decat 1836, puteti insista sa primiti diferenta...
ps In anii trecuti, cred ca pana in 2005, se acorda fiecaruia un salariu (al lui propriu), ceea ce era mult mai corect si mai trasnpsarent.
am inteles ce vreti sa spuneti, dar toate salariile sunt min pe economie pt toti angajatii firmei la care lucerz...deci ma avantajeaza asa cum mi-a dat.
nu se pune problema sa nu-mi dea, sau sa ma dezavantajeze...nu sunt genul acela de patroni, dar nu stiu nici ei si nici eu, cum trebuie calculat.
Noul contabil a venit cu explicatia, pe care v-am etalat-o in speranta ca ma veti lumina.
ce este cu acei 2% care nu tb sa depaseacsca impozitul, sau nu stiu ce...?
Am si eu 2 intrebari pentru cei care au primit ajutorul pt nastere. Eu am nascut in decembrie 2009 dar am depus cererea in ianuarie 2010. Astazi am primit raspuns de la contabila unitatii ca nu primesc nici un ban deoarece nu este prevazut nimic in noua grila de salarizare. Cei care ati primit ajutorul de nastere, ati facut cererea inainte de 1 ianuarie 2010?Are vreo legatura acest ajutor cu noua grila de salarizare?