avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
eu consider ca trebuie sa mearga la politie pentru a se interesa altfel va risca sa comita alte infractiuni..din moment ce a comis infractiune pe drumurile noastre nu conteaza ca are permis de anglia,va fi judecat si pedepsit dupa legile noastre.nu vei scapa asa usor 0,73 in aer respirat fiind o valoare foarte mare.
Daca nu are nimic la mana si permisul il are in buzunar .....si a fost oprit pentru bautura ...in mod normal politia nu discuta ....t-il ia pe loc .....dar la el acuma se poate considera viciu de procedura .....in concluzie daca organul de politie se considera vinovat ca nu a ridicat permisul si nici nu l-a citat sa il dea politiei..dupa atata timp ...e considerata bafta lui .....
Eu unu mergeam in continuare ....iar la el e un caz unic si fenomenal ....Odata ce s-a considerat viciu de procedura si nu are nimic la mana decat proba de la etilotest....nu poate sa dovedeasca politia nimic ca el se afla in noaptea respectiva la volan....(din cate am inteles nu are dovada ...nu i-a dat nimic)
Unde te lasa pe tine politia sa pleci cu masina cu o alcoolemie de 0,73 ....ori a mintit ori era si politistul sub influenta :))... oricum bafta lui .....

Povestea asta o cred in proportie de 25% ....dar nu e nimic imposibil :D
Va multumesc pt raspunsuri. Povestea este reala zazutzu. Permisul nu mi l-au luat pentru ca nu-l aveam la mine, si nu mi-au dat nimic mie, dar am semnat o declaratie si proces verbal, de asta cred si eu ca sunt multe vicii de procedura, si ma gandeam daca pot sa ma leg cumva de aceste greseli ale lor. Nu am mai primit nimic de la ei de 1 sapt, analizele de la sange nevenind inca. Am mai intrebat si eu si am inteles ca dosarul exista la politie, se asteapta rezultatul la sange. Nedumeririle mele sunt de ce nu am primit nimic sa duc permisul la politie? De ce cand am plecat de la spital m-au lasat sa conduc? Ei au fost amabili si m-au invatat sa scriu in declaratie ca nu am baut mult si nu am mancat si am mers maxim 1 km, de ce m-au invatat asta?
Pentru ca asa sunt ei ....da dovada de indulgenta ....dar ei fac chestiile astea ca sa aiba de ce sa se lege mai tz....de exemplu la recalculare daca ajungi nu poti sa zici ca nu ai mancat nimic ca nu mai iese(ei tiau zis sa scrii ca nu ai mancat)si asa mai departe....intelegi ? ....condu in continuare(si tu nu mai ai dreptul)semneaza asta dar nu iti da nimik.....

Si da ai cum sa demonstrezi ca a fost viciu de procedura......dar e mai bine sa consulti si un avocat intre timp .....si parerea mea este ca poti sa circuli in continuare cu masina....cel putin pana iti vine aksa foaia sa predai permisul daca iti mai vine :-j .......

Stima
Din moment ce ai semnat un proces verbal, nu a ramas la tine ? Procesele verbale indiferent de natura lor, chiar daca l-ai semnat sau nu, nu se mai pot anula, cat despre dovada, se poate sa nu fi primit , nu contest acest lucru, cel mai bine este sa vorbesti cu un politist de la rutiera sa faca o verificare daca tu in sistem apari cu permisul ok sau dreptul tau de a conduce pe teritoriul romaniei iti este interzis pana la finalul cercetarilor de rigoare. Cum bine a sugerat un utilizator mai sus risti sa fi acuzat de alte infractiuni complementare celei pe care tu deja o ai in curs de cercetare.
Chiar daca ai permis obtinut in alt stat, se poate anule si nu prea sunt asa binevoitori, sa te lasa sa scapi cu una cu doua.
Problema este alta, 1 la mana indiferent de structura organului ma refer in speta la problema ta, ca ai fost orpit de la un echipaj ce se ocupa de furturi auto, nu cunosc ce departament este dar in mod cert nu apartine de serviciul rutier. Deci ar fi trebuit sa solicite venirea unui echipaj de la politia rutiera din zona in care tu ai fost oprit, cei de la rutiera ar fi preluat cazul cu dus la spital pentru recoltare de probe biologice, in cazul in care in alcooltest au fost indifcate valori mai mari decat limita admisa de lege, referire la emanatia de vapori in aerul expirat de tine. care este in jur de 4. Nu stiu exact. ca doar nu pot sa cred ca cei de la furturi auto umbla in porbagaj cu alcooltest si verifica lumea. E ca si cum ma duc la paine si intreb daca au hard disk de 1 terra.
Cel mai bine inainte sa iei decizii pripite intereseaza-te. In mod normal tind sa cred ca ai dat datele corecte de pe permisul emis de autoritatea engleza, altfel daca minteai riscai sa faci seara la sectie pentru cercetari. Daca am gresit pe undeva sunteti liberi sa ma corectati, precizez ca nu sunt expert in drept sau penal, doar un simplu utilizator al acestui forum.
Sa revenim si la problema cu viciul de procedura, nu cred ca esti in masura sa iei tu decizia daca a fost sau nu un viciu de procedura, chestiile astea se trateaza in tribunal.. dar pana acolo mai ai mult timp de asteptat si etape de parcurs.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)