avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Poti cere si sfatul unui avocat, ca il angajezi sa te reprezinte nu inseamna ca rezultatul va fi favorabil tie, multe persoane au aceasta idee gresita, el incearca sa te ajute cat mai bine. Nu vreau sa fiu rautacios de aceea iti urez mult succes in problema ta sa se rezolve cat mai bine si cat mai repede.

P.S. Sper ca din situatia in care esti acum o sa iti fie invatatura de mine si pe viitor alcoolul si volanul nu au ce cauta una cu alta. Ori e una ori e cealalta nu impreuna.
salutare, cat poate sa dureze sa-mi ajunga acasa o citatie sau asa ceva , de la parchet? a trecut 4 saptamani de cand am inteles ca mi s-ar fii trimis acasa. Cum pot afla in ce stagiu este dosarul meu la parchet? ma gandesc ca avocatul ma minte nu stiu ce sa mai cred., exista vreun numar de telefon pt informatii special?
Eu sunt din Bucuresti.
Numai bine
Exista un nr de telefon dar din pacate informatiile pe care o sa le ceri in telefon nu o sa se poata comunica telefonic...ca urmare o sa fii chemat la parchet .....deci in concluzie mai da o tura la parchet....si daca nu ai incredere in avocat e mai indicat sa te duci personal dar sa nu faci valuri ......

Am si eu o intrebare ....o rezolutie cu NUP....in cat timp ajunge aksa?.....cam care este perioada stie cineva ?

#-o
deci daca m-as duce la parchet la registratura acolo, mi s-ar putea comunica in ce stare este dosarul? sau as face mai rau sa incerc asta!
Cu siguranta imi este invatatura de minte, in fiecare zi ma cert singur cum am putut sa fiu atat de prost, de obicei mergea prietena, dar acum s-a intamplat sa nu fie cu mine, asta e nu mai se poate da timpul innapoi. Eu doar nu inteleg de ce nu mi-au inmanat nici procesul verbal nici dovada nimic. Am uitat sa precizez ca la 1-2 sute metri se afla un echipaj de la rutiera si de la ei au luat, dar la spital au mers cei care m-au oprit care nu sunt de la rutiera. Astea sunt detalii care cred ca nu mai conteaza, ce nu inteleg eu ce au de gand sa faca, cand am semnat declaratia mi-au zis ca o sa imi ia permisul pe 90 de zile, m-au mintit ca sa ma faca sa semnez probabil. In 2 saptamani eu trebuie sa plec din tara pentru ca nu pot sa-mi pierd locul de munca. Entuziasmul ca am venit 2-3 sapt acasa m-a costat, dar faptul ca ei te tin asa incurcat si nu iti spun clar ce se intampla mi se pare o prostie, si cred ca toti ati avut problema asta. O sa contactez si un avocat, dar eu de 1 sapt habar nu am ce am voie sa fac si ce nu. Imi este si frica sa ma duc sa intreb la politie sa nu zica ce ii presez, nici nu sti ce sa te astepti de la ei. Nu am mai avut probleme cu legea pana acum si nu am habar ce si cum. Va multumesc pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)