As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Rezolutia ca si document poate sa ajunga si dupa 1 luna din momentul in care a fost eliberata. Nu este vorba de distanta si nici nu am idee de ce dureaza in unele cazuri mai mult decat in altele. Cunosc caz, in care a primit rezolutia, ia fost comunicat de catre organul de politie care sa ocupat de desfasurarea anchetei, si-a ridicat permisul si la o luna a primit si instintarea scrisa prin posta ca a primit NUP
Tot ca sfat, din momentul in care or sa vina probele de sange si care in mod cert vor depasi limita legala alcool pur in sange, politistii nu mai au prea multe de facut, vor inainta dosaraul cu probele stranse de ei catre parchet. De acolo este alta mancare de peste.
Partea cea mai urata din aceasta problema este ca vei avea de asteptat mult si bine. MUlt si bine se poate traduce de la cateva luni pana la 1 an - pana cand se va finaliza problema. Mult success Laur. Astept noutati.
Instintare telefonica nu vei primi Zuzu, in cel mai bun caz te va anunta politistul care se ocupa de dosar. Orice recomandata care va veni la tine este de la politie/procuratura/tribunal. Postasul este obligat sa iti dea personal hartiutza si sa fie sigur ca ai luat la cunostinta. Dai si cu pixul sa se asigure.
asta asa e cu instintarea telefonica....dar m-am referit daca suna el la parchet ....ca nu va primii nici un raspuns......
Mi se pare exagerat de mult 1 an sa imi vina aksa o foaie ca sa pot sa imi ridic permisul .......avocatul meu mi-a spus ca mai dureaza f.putin.....dar deja acuma pe 9 se face o luna...:)....sper sa mai dureze f.putin pentru ca am nevoie de el la servici....deja am fost pasuit cateva luni....dar nu stiu cat mai poate sa tina indulgenta sefului .....si in zilele astea cam greu cu locurile de munca.....
Mai cunosc un caz.....un prieten de este pompier.....acum 3 ani a fost prins la volan sub influenta ....a facut recalculare...a iesit bine ,iar doamna procuror nu a vrut sa ii ia in calcul recalcularea......si are dovada de la politie.....si merge cu dovada respectiva de 3 ani ......este posibil asa ceva?
Eu nici nu vreau sa ma gandesc ca nu o sa imi fie aprobata recalcularea.....pentru ca m-a terminat si fizic, moral si psihic si nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut eu .....si in plus la ce m-a mai pus sa o fac?....de la politie pana sa trimita dosarul la IML ....a fost trimis la parchet pentru a stii daca se aproba sau nu recalcularea.....cel putin asa mi-a fost zis de la politie
Nu ramane decat sa mai astept..... #-o#-o si sper ca sefu sa inteleaga situatia...
da, succes maxim sa ai.
si eu fac aproape 11 luni de cand sunt in problema, si inca nu vad capatul.... indiferent care ar fii el, dosarul meu e la parchet de peste 4 luni, iar de o luna mi-a spus avocatul ca ar fii dat un raspuns procurorul care a avut dosarul meu...si ca mi-a trimis acasa citatie sau ceva de genul, dar e posibil sa intarzie atat de mult? ma uit zilnic in cutia postala si nimic, daca era sa fie asa, nu trebuia sa-i spuna avocatului meu exact decizia? si ce a trimis exact? nu stiu care minte.... aici , ori procorurul pe avocat..ori avocatul pe mine.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)