As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Salut.Si eu pe data de 25.12.2011 ora 22:15 am fost oprit de organ si am fost testat cu aparatul etilotest unde a rezultat o alcoolemie de 0,61 am mers la spitalul judetean apoi am refuzat recoltarea probelor biologice crezand ca fac mai bine.Apoi am aflat ca am facut o greseala MARE.Am stat cam 1 an si am vazut ca nimeni nu face nimic.Am luat primu avocat am platit in jur de 400 ron,i-am povestit tot si am asteptat...Apoi m-a sunat avocatul si mi-a zis nr de dosar si ca e destul de grav ( in 4 zile am primit citatie sa ma prezint la parchet...am dat o declaratie de vreo 5 pagini) urmand ca dosarul meu sa ajunga la tribunal.
A mai trecut cam 6 luni si am fost chemat la tribunal cu o scrisoare destul de amenintatoare!
M-am prezentat singur (invatat de avocat sa spun ca vreau o amanare sa-mi angajez un avocat)Dupa iar 3 luni fiind prins la mijloc in mijlocul verii unde a fost vacanta in octombrie 2013 am avut procesul...eu in timpul asta angajand un alt avocat (deoarece primul era cu alte cazuri) si cu o strategie de milioane unde m-a costat in jur de 800 ron (4+4) si s-a incheiat urgia.
Am primit 8 luni cu supendare si 2 ani si 2 luni cu incercare!+ cheltuieli judiciare 400 ron in 3 luni ( am platit a doua zi ca e mai bn asa) Am predat permisul ca in seara cand am fost prins nu aveam portofelul la mn:D
Au trecut cam 6 luni si mai am 6 luni pana fac cerere sa pot sa fiu din nou sofer!
Bineinteles sa fac dosarul din nou.
Am vrut mai mult sa precizez faptul ca daca nu ai un avocat dureaza f mult+ ca pedeapsa poate ajunge intre 2-3 si 5 ani cu suspendare(maximu)
Ps Daca dedeam probele biologice nu ajungeam in situatia asta.
A fost o experienta in viata la care ai ce povesti si la alti sa-i inveti de bn si regret si acum.
buna ziua.am o nelamurire,am o suspendare de 6luni,perioada de incercare 2 ani si 6luni,si in perioada asta am mai comis o infractiune la regimul rutiernu detin permis auto,accident plus alcoolemie 0.9m.g in sange)aveam numai examenul teoretic luat urmand sa dau si traseul. cand sa intamplat evenimentul politia nu mo gasit la volan imi puteti spune ce se intampla cu permisul meu? fiindca acuma il detin,se ajunge sa fac puscarie? multumesc frumos
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Scrieti si dvs ca noi toti, cu litere mici.
Pana la urma , ati dobandit permis?
Ce conteaza daca v-a gasit sau nu la volan, ce ati negat ca ati fost dvs ? Sunteti cercetat pt infractiunile comise, adica pt conducere fara permis, conducere cu atata alcool in sange si cele legate de accident- distrugere sau mai rau ?
Daca veti fi gasit vinovat, suspendarea executarii se poate revoca, deci veti face si cele 6 luni cat ati fost condamnat prima data, e firesc sa fie asa, nu credeti ?
Nu cred ca e cazul sa va mai preocupe permisul acum, va fi anulat si asta in caz ca dobandiserati unul.
Daca se pronunta o noua condamnare definitiva, instanţa revocă suspendarea condiţionată dispusa in primul dosar, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
05.05.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: P7- CAMERA PRELIMINARA+FOND
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:
31.03.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: P7-CC
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Dispune începerea judecăţii privind pe inculpatul ............
Document: Încheiere de şedinţă 31.03.2014
24.02.2014
Ora estimata: 9:00
Complet: P7- CAMERA PRELIMINARA+FOND
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În raport de prevederile cuprinse în art. 6 din Lege nr. 255/2014 instanţa constată că în cauză devin incidente prevederile art. 342 NCPP, art. 348 NCPP referitoare la procedura de Cameră Preliminară. Fixează termen 27.03.2014 până la care se pot formula cereri, excepţii cu privire la probele şi actele urmăririi penale.
Document: Încheiere de şedinţă 24.02.2014
Asta s-a întamplat pana acum..ce credeti, sau cat credeti ca mai dureaza? mi l-au luat in 15 sept si pana acum nimic...de ce la termenul din mai scrie amana cauza?sunt foarte trist..am gresit, stiu, dar se taraganeaza prea mult...:(
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)