avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna ziua, stie cineva sa imi explice si mie, dupa cat timp pot da iar pentru permis , avand in vedere ca aceasta este hotararea, nu-mi e clara situatia. Trebuie sa mai astept inca un an dupa ce am ispasit pedeapsa sau pot face scoala imediat ? Si dupa cat timp pot avea cazierul curat ?

"condamnă inculpatul () la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art.81 C.pen. suspendă condiționat executarea pedepsei de 1 an închisoare pe o durata de 3 ani, termen de incercare stabilit în condițiile art.82 C.pen. In baza art.359 C.pr.pen.atrage atenția inculpatei asupra dispozițiilor prev. de art.83 C.pen. a căror nerespectare determină revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 2 C.penal interzice inculpatei exercițiul drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a doua si lit.b C.penal. În baza art. 71 alin.5 C.penal constată suspendată executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a doua si lit.b C.penal pe durata suspendării condiționate a executarii pedepsei inchisorii. În baza art.189 C.pr.penala, onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 200 lei, conform delegației nr. 4681/19.10.2011, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției în favoarea Baroului . În baza art.191 alin.1 C.pr.pen.obligă inculpata la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare "

pedeapsa a fost data in data de 18.11.2011
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
ContSters136788, utilizator
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Adica abia in 18.11.2015, pot face iar scoala de soferi ?
Nu spuneti ptr ce ati fost condamnat.
Buna Seara!
Am avut aceasi problema:
In data de 08.iunie.2013 ora 00:30 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului cu etilotestul, rezultatul fiind de 0.68 ,alcool pur in aerul expirat!am fost dus dupa cum prevede legea, la sectia urgente pentru recoltarea probelor de sange: rezultatul, l.am aflat ulterior -1.45 alcool, la prima proba de sange, si 1.30 alcool, la a doua proba de sange!
In declaratie e specificat faptul ca n.am condus mai mult de 200m masina, viteza foarte redusa, circulatie zero,cooperare cu organele de politie,am recunoscut fapta!de atunci pana in acest moment n.am fost inca chemat la procuror sau in instanta!nu inteleg cum urmeaza sa se procedeze urmatoarele!in momentul de fata sunt 9luni fara 4 zile de cand mi.a fost suspendat permisul(care am inteles ca.mi va fi anulat!)!Voi fi anchetat in functie de codul rutier in vigoare la data la care mi.a fost retinut permisul?!are rost sa angajez un avocat?!Timpul alocat anularii permisului va incepe de la data la care mi.a fost retinut acesta sau de la data hotaririi judecatoresti?!exista vreo posibilitate sa mi se ia in calcul cele 9 luni de suspendare care au trecut deja?Exista vreo sansa sa nu primesc condamnare cu suspendare, ci doar amenda administrativa si suspendarea(nu anularea) permisului de conducere?!angajarea unui avocat poate sa.mi usureze situatia?!(banii n.ar reprezenta o problema!)voi putea da examen pentru un nou carnet?!Care va fi procedura?!in cazul anularii, daca voi putea sa redau examen pentru un nou carnet, voi da si teoretic si practic?!
Precizez ca n.am savarsit vreo alta fapta in trecut care ar putea dauna situatiei de fata!Nu in ultimul rand, cat ar trebui sa mai astept pana la o hotarare finala?!sau pana ajung in instanta?!Pot sa nu ajung in instanta?!se poate plati sau altceva?!
Imi cer scuze anticipat daca am omis raspunsul la situatia mea in cele 169 de pagini care sunt alocate, pana acum acestui subiect !
Mentionez ca lucrez in afara tarii, iar un raspuns REAL, aici sau prin mesaj privat e mai mult decat binevenit !
P.S: Stiu prostia care am facut.o, stau cu capul plecat pentru ce s.a intamplat, si ma caiesc mai mult de cat pot sa inteleaga cei care nu sunt in situatia mea !...inteleg reticenta multora, asa ca va rog, cei care n.aveti un raspuns real la ceea ce intreb, nu sunt interesat de ironii si sarcasme sau alte injurii !
P.S.S:Imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere!
Multumesc anticipat!
O seara placuta in continuare tuturor!

Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
BogdanShoo, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)