As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
gabriel cand te-au prins ? Si eu sunt in situaţia ta . Si poate imi poti da niste date,ce ai baut,de la cat la cat. lasami dacă ai cont pe facebook numele in privat email.u nu.mi merge.si vorbim acolo
buna seara.pt inceput as vrea sa intreb ce inseamna,,obiectul procedurii camerei preliminare".apoi, ce se intampla daca eu declar ceva, ca si inculpat, iar martorul chemat in instanta altceva?
ce presupune art 262 pct 1 lit a din codul de procedura penala?astazi am fost la judecatorie, si mi s-a inmanat o hartie in care scrie...DISPUN
-Punera in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata in stare de libertate pt conducerea unui autovehicul cu peste 0,80g/l
-in baza art 264 dosarul se trimite la jud Bv, urmand a fi fi citat:eu, ca inculpat si un martor cu care eram in masina.
s-au stabilit cheltuieli de judecata de 500 lei.pana cand trebuie platite?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la situatia expusa mai sus.nu am avut bani sa platesc avocat, desi stiu ca m-ar fi ajutat.ma vor mai chema in instanta sau dupa cele 30 de zile voi primi sentinta?
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Vi se va comunica copia certificată a rechizitoriului, aveti dreptul de a va angaja un apărător şi termenul în care, de la data comunicării, poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Termenul este stabilit de către judecătorul de cameră preliminară, în funcţie de complexitatea şi particularităţile cauzei, dar nu poate fi mai scurt de 20 de zile.
Dacă nu s-au formulat cereri şi excepţii ori nu a ridicat din oficiu excepţii, la expirarea termenelor legale, judecătorul de cameră preliminară constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii.
buna seara ! dupa noul cod penal daca am avut peste 0.8in sange adica 0.90 nu se poate face nici o cerece sa nu mi se anuleze permisul si sa primesc o suspendare mai mica de un an de zile avand in vedere ca sunt singurul care isi intretine familia :( ....
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)