As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Se spune ca valorile de la etilotest de obicei ies duble in caz c iese peste0,80 ...la ce sa ma astept si care ar fi consecintele dupa noul cod rutier ,,,politisti ziceau cv ca e mai bland noul cod ,dar ca nus un masura sa imi spuna care e ala ..lipsa de informare .....deci primul pas ma duc sa platesc analizele si ele ies peste0,80 care sunt urmatori pasi?
Buna! Am fost oprit in data de 23 februarie de un echipaj de la rutiera. am declarat ca am condus circa 200 de metri pentru a parca masina intr-un loc mai bine iluminat. asa au scris si organele in procesul verbal. la fiola mi-a iesit 0.72 alcool in aer. in scurt timp, in cca 10 minute am fost dus pt recoltare la spital unde banuiesc ca mi-a iesit aproximativ dublu. intrebarile mele sunt: ce risc in conditile in care noul cod rutier nu s-a aprobat de parlament( stire foarte proaspata) si aproximativ in cat timp o sa fiu contactat de autoritati pentru continuarea formalitatilor? mentionez ca in seara respectiva am cooperat cu organele, am permisul de conducere din 1998, timp in care nu am mai avut probleme de aceasta natura. multumesc!
te duci platesti IML-ul si cam 30-45 zile te cheama politistul care se ocupa de dosar sati aduca la cunostinta alcolemia si restul etc.
daca nu te duci sa platesti IML-ul poate dura mai mult am inteles 134 ron parca am platit eu IML-ul.
@sonyexplod
Nu stiu ce-i cu stirea foarte proaspata pe care o aveti, dar infractiune pentru care sunteti cercetat este prevazuta si pedepsita de Codul Penal la art. 336, iar dupa valoarea pe care ati avut-o in aerul expirat posibil in sange sa iasa undeva dublu, nu vad cum sa scapati fara condamnare.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)