As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
In timpul in care sunteti cercetat si judecat permisul este retinut si aceasta perioada nu se scade, permisul se anuleaza in urma ramanerii definitive a hotararii de condamnare, la un an de la acea data veti putea sustine examen pentru un nou permis in conditiile in care l-ati sustinut si prima oara.
Eu am primit sentinta :
În baza art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 320 1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul ****., la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a, lit b) Cod penal pe durata și în condiţiile art. 71 alin. 2 Cod penal. În baza art. 81 C. pen, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În baza art.82 Cod penal stabilește în sarcina inculpatului un termen de încercare cu durata de 3 ani și 6 luni, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen., în sensul că, săvârșirea în termenul de încercare a unei infracţiuni intenţionate, are drept urmare revocarea suspendării condiţionate, cu consecinţa executării în întregime a pedepsei, care nu se contopește cu pedeapsa pentru infracţiunea ulterioară. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art.189 al.2 C.pr.pen., dispune plata sumei de 100 lei, reprezentând onorariu parţial avocat din oficiu, din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul ***. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror și inculpat. Pronunţată în ședinţa publică.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1.Cand pot da din nou de permis?Dupa 1an sau dupa expirarea perioadei de proba?
2.Permisul se anuleaza automat sau trebuie sa mai merg eu la politie?
3.atat de mari sunt de obicei cheltuielile judiciare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1. un an
2. da, in baza hot. judecatoresti ramase definitive
3. trebuie platiti procurorul, judecatorul, jandarmul care pazeste sala de judecata, grefierul, utilitatile (energie electrica, apa, caldura, femeia de serviciu, etc.), consumabilele (hartie,copiator, toner imprimanta, pixuri, etc.), s.a.m.d. De ce sa nu fie platite si din 'contributia' celor gasiti vinovati sau numai de catre cei vinovati? Ce vina au contribuabilii ca unii se urca bauti la volan?
1+2
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
1. un an
2. da, in baza hot. judecatoresti ramase definitive
3. trebuie platiti procurorul, judecatorul, jandarmul care pazeste sala de judecata, grefierul, utilitatile (energie electrica, apa, caldura, femeia de serviciu, etc.), consumabilele (hartie,copiator, toner imprimanta, pixuri, etc.), s.a.m.d. De ce sa nu fie platite si din 'contributia' celor gasiti vinovati sau numai de catre cei vinovati? Ce vina au contribuabilii ca unii se urca bauti la volan?
1+2
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
sotia mea este prof.si nu ii plateste nimeni nici curentul cand corecteaza, nici imprimanta sau colile cand face teste, nici pixurile cu care pune note sau corecteaza..asa ca ...mai usor..aaaaa..sa zic ceva de salariu?nu e cazul.........
Buna seara!! Stie cineva cat dureaza pana primesc o rezolotie de la procuror daca astazi mi-a fost trimis dosarul la parchet.Mentionez ca la primele probe biologice am 1- 0,90 si la recalculare 0.45 ce rezolutie o sa dea si in cat timp?am deja un an decand stau fara permis.
Va multumesc#-o
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)