As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Cu ordonanta de clasare si dovada fara drept de circulatie, mergeti la Politia Rutiera sa va interesati unde este permisul, este posibil sa fie la Bucuresti sa nu il fi trimis.
Buna seara ! Mi s-a gasit in posta
"Comunicare rechizitoriu - emisa la data de 2 septembrie 2014
In calitate de inculpat in dosarul..(conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului...)"
la "date referitoare despre inculpat este precizat faptul ca am avut o atitudine sincera pe parcursul urmaririi penale, recunoscand si regretand fapta comisa.."
alcoolemie in aerul expirat- 0.68
alcoolemie in sange-1.45 respectiv 1.30
Am comis fapta in 07.06.2013- in sibiu, romania
Nu am mai avut alte antecedente in afara de acesta!
Iar intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ar trebui sa merg la politie/parchet/judecatorie sa intreb ceva in legatura cu acest rechizitoriu?
E doar informativ acest rechizitoriu?
Cat ar mai dura pana voi ajunge in fata unei decizii cu efect definitiv?
Am intrebat un avocat cu privire la toate acestea si mi.a spus ca nu ma poate ajuta cu nimic- Pot fi ajutat de catre un avocat in situatia de fata, sau nu?
Ce ar trebui sa se intample acum?
Spre ce sentinta ma indrept, tinand cont de situatia in care ma aflu??
..... Ce ar trebui sa fac?
p.s.:mentionez faptul ca nu locuiesc in tara in momentul de fata si imi lipseste posibilitatea de a ma interesa 'activ' de situatia mea !(rechizitoriul a fost gasit in posta la adresa din buletin si mi.a fost comunicat de cel care l.a gasit!)
p.s.2:(Apreciez enorm orice explicatii, desi ma incumet sa cer explicatii pe intelesul prostului!!)
Multumesc anticipat!o seara buna
Buna seara ! putine explicatii/sfaturi/indrumari..
"Prin prezenta va comunicam faptul ca prin sentinta penala nr. 523/29.10.2014, ... , ati fost condamnat la o pedeapsa de 10 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 2 ani si 10 luni.
In temeiul art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012 de punere in aplicare a Noului Cod penal, cu aplicarea art. 5 NCp, va atragem atentia asupra dispozitiilor art. 83 Cp 1969 privind revocarea suspendarii pedepsei in sensul ca daca in cursul termenului de incercare veti mai savarsi o infractiune se va dispune revocarea suspendarii conditionate urmand ca pedeapsa sa fie executata integral in penitenciar "
p.s: cand pot sa.mi recuperez permisul, si in ce conditii!
multumesc anticipat
O seara buna tuturor!
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform disp.art 116 al.1 lit.b) din Oug.195/2002.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)