avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
La 0.51 mie mi.a iesit 1.05 la prima si 0.90 la a2a. Normal trebuia sa.ti ia 2 la interval de o ora sau doar una singura dupa noul cod daca nu s.a revenit la prelevarea a doua probe cum era inainte.
Se preleveaza 2 probe la interval de o ora, existand posibilitatea calculului retroactiv.
Buna seara.Am trecut prin tot ce inseamna alcool la volan.Concluzia in baza art 87 alin 1 cu aplicarea art 74 alin 1 lit a si art 76 alin 1 lit e cod penal si aplicarea art 320" cod procedura penala condamna pe X la 5 luni suspendare si 2 ani si cinci luni termen incercare.ASTA E SENTINTA LA DATA DE :6 feb 2013.INTREBAREA MEA ESTE POT CERE REVOCAREA PEDEPSEI SI A ANULARII PERMISULUI IN BAZA ART 4 DIN NOUL COD PENAL? daca da cum procedez? ronic este ca am deja dosarul in casa pt un nou permis de conducere .Doar sa il depun la Pipera. Astept un raspuns avizat va rog
Buna ziua . am primit aceasta condamnare . Am o intrebare . Am interdictie de a mai da de permis 6 luni ori 12 ?! Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 Cp cu aplic art. 375 şi art. 396 alin 10 Cpp şi art. 5 Cp condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa amenzii în cuantum de 6000 lei (40 lei X 150 zile-amendă). În baza art. 66 alin. (1) lit. a şi b C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, care se va executa în conformitate cu prevederile art. 68 alin 1 lit. a Cp. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 63 alin 1 şi 3 Cp. În temeiul art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi,
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni calculat de la data achitarii amenzii penale potrivit disp.art 116 al.1 lit.a) din Oug.195/2002.
Pentru mai multe detalii puteti lectura si acest topic unde am raspuns pe larg
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)