As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
S-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, daca era cu executare cum spuneti dvs, nu era bine:D
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
#M18
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
..................................................
Domnule avocat,am 19 ani si sunt la prima mea abatere. Nu am avut niciun fel de antecedent niciodata,sunt student si invat destul de bine. Acum ceva timp in urma m-a oprit un utilaj de politie etc. Mi-a iesit 0.63. Iar la probele de sange 1.10 prima si a 2 a 0.85. Am vreo sansa sa renunte procurorul la umarirea penala..?
Procurorul poate renunţa la exercitarea acţiunii penale dacă, în raport cu elementele concrete ale cauzei, nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia.
La aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.
Acte in circumstantiere ar fi utile in acest sens.
NU mi-ati raspuns la intrebare domnule avocat .. Se poate face ceva pentru a grabi judecata din moment ce dosarul a ajuns la judecatorie..?!?? Va multumesc anticipat
am si eu o intrebare ..am fost prins cu o alcoolemie de 0,51 in aerul expirat probele de sange nu au venit inca..intrebarea este de ce mi s-au recoltat probe de sange una dupa alta fara interval de o ora ? pot face ceva la tribunal in privinta asta?multumesc
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)