ice-v a scris:
salutare...am fost si eu oprit acum o luna de un echipaj de politie si verificat cu etilotestul la care a iesit 0.49 in aerul expirat.La probele biologice a iesit 1 respectiv 1 si ceva(nu stiu exact cat).motivul pentru care am fost oprit a fost razie.Nu am incalcat nici o regula de circulatie,nu a fost problema unui accident sau ceva de genul.Exista macar 1 sansa sa nu mi se anuleze permisul? sunt la prima abatere...:D Ce verdicte se pot da in asemenea situatii?Care ar putea fi cel mai rau sau cel mai bun? va multumesc anticipat...
Motivul ptr. care ati fost oprit nu conteaza... in rest ce ati insirat pot constitui circumstante atenuante... exista sansa sa nu vi se anuleze permisul doar daca scapati la parchet dar e o sansa mai mica de 20%... ca verdict, in functie de situatia exacta de fapt, banuiesc 4-8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, binenteles cu anularea permisului (ptr. care puteti da examen dupa un an de zile de la ramanerea definitiva a sentintei)... cel mai bun caz 18 indice 1 cod penal si platiti o amenda administrativa (nu vi se anuleaza carnetul si nici nu aveti cazier penal), cel mai rau caz 11 luni si 29 de zile cu suspendare (intrucat in cazul in care exista atenuante si nu exista cauze de agravare pedeapsa se coboara sub minimul special)... strict teoretic pedeapsa e de la 1 la 5 ani inchisoare... succes.