avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
bob2 a scris:

nu doresc sa ajung la inchisoare si nici sa ma aleg cu vreun cazier-dosar penal;rog sfatuiti-ma ce sa fac ca sa scap de beleaua asta:nu sunt infractor,am un loc de munca,nu am savarsit alte infractiuni:de ce sa-mi asum greseala pentru atata lucru?trebuie sa existe la prima abatere clementa;nu vreau sa ajung sa se judece procesul,in instanta;cat poate sa dureze,cat ar fi amenda si cand imi voi recupera din nou permisul si ce trebuie sa mai fac pentru aceasta?cu cine sa ma mai sfatuiesc?:((rog ajutati-ma!....

Nu ai ce face. Condamnare cu suspendare....
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
AndreiHeresanu, utilizator
Am inteles ca se poate obtine o amenda administrativa data de procuror chiar inainte de a ajunge dosarul in instanta. Credeti ca este adevarat?
gusy2010 a scris:

Am inteles ca se poate obtine o amenda administrativa data de procuror chiar inainte de a ajunge dosarul in instanta. Credeti ca este adevarat?

Este adevarat dar sunt foarte putine cazuri...
Ati inteles gresit. Instanta de judecata poate sa va dea o pedeapsa, procurorul poate sa va dea in cel mai fericit caz NUP (neinceperea urmaririi penale).
RalucaB a scris:

Ati inteles gresit. Instanta de judecata poate sa va dea o pedeapsa, procurorul poate sa va dea in cel mai fericit caz NUP (neinceperea urmaririi penale).

Pai exact la aia se referea... la amenda administrativa nu penala, procurorul prin ordonanta de scoatere/neincepere de sub urmarire stabileste si cuantumul amenzii administrative... dar sunt foarte rare cazurile la conducere cu alcool... trebuie sa fie taman la limita si el sa fi fost aproape sfant sa aiba sanse (de ex. la 0,8 la mie cat e limita minima ptr. a constitui infractiune procurorul decat o lungeasca cu contestatii la expertiza si reexpertizari prefera sa dea un NUP si gata, sau daca ai miscat masina 1 m doar ca sa iasa unul pe care l-ai blocat in parcare etc., in nici un caz la alcoolemii mari, accidente, antecedente penale, km parcursi etc.)

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)