avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Nu o sa se tina cont dar, pacat ca nu v-ati invatat minte.
GabrielaA a scris:

Nu o sa se tina cont dar, pacat ca nu v-ati invatat minte.

M-am invatat minte, dar situatia care a dus la faptul ca m-am urcat baut la volat a fost neprevazuta, eram panicat si nu mi-am dat seama ca nu fac bine ce fac chiar daca am avut de mers cu masina doar 300-400 m pana la destinatie. Oricum este invatatura de minte... Va rog sa-mi spuneti daca sunteti sigura ca nu o sa se tina cont de prima abatere, eventual baza legala prin care rezulta faptul ca daca am fost reabilitat pentru o fapta, nu se considera urmatoarea abatere ca fiind a doua. Care credeti ca este pedeapsa minima pe care as putea sa o obtin? Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca sunteti sigura ca nu o sa se tina cont de prima abatere, eventual baza legala prin care rezulta faptul ca daca am fost reabilitat pentru o fapta, nu se considera urmatoarea abatere ca fiind a doua. Care credeti ca este pedeapsa minima pe care as putea sa o obtin?

In cazul in care sunteti reabilitat, in mod sigur nu se va tine cont de prima condamnare.

Codul penal :
Efectele reabilitarii

Art. 133
Reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare.
Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care infractorul a fost scos in urma condamnarii ori de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut.

Pedeapsa minima pentru conducere in stare de ebrietate este de 1 an cu suspendare.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Poate nu stiu eu drept dar am obtinut 4 luni cu suspendare pe un caz similar... 1 an e minimul pedepsei dar daca exista atenuante pedeapsa e sub minim...
Care sunt posibilele circumstante atenuante pe care le-as putea avea?
Multumesc celor care mi-au raspuns. Daca mai sunt alte pareri, rog sa se posteze aici.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)