As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
buna seara!
am fost oprita aseara in bucuresti in piata operei la un control de rutina. am suflat si mi-a iesit 0.43. am facut si testul de sange la iml insa nu am inca rezultatele. urmarind discutiile de pe forumul dumneavoastra am constatat ca valoarea in sange poate fi si mult mai mare decat obisnuita valoare dubla. carui fapt se poate datora acest lucru?
va cer sfatul: as vrea sa stiu daca cumva pot scapa doar cu suspendarea carnetului pe o anumita perioada de timp (3 luni)? si care ar fi cel mai negru scenariu posibil in situatia mea? mentionez ca sunt la prima abatere de orice fel si am carnetul de 6 ani de zile.
buna ziua
Pe 30 martie se face un an de cand mi-a fost luat permisul si intocmit dosar penal pentru o alcoolemie de 0.57 in aerul expirat si 1.25 respectiv 1.45 in sange. Atunci mi-am luat un avocat cu care am si mers la sectia de politie unde am facut niste adaugari la declaratia mea (cum ca nu am mancat nimic in zia respectiva, in afara de o salata cu otet :) ).
Mi-a spus ca a si cerut o recalculare de alcoolemie. Insa de atunci nu am mai primit nici un semn...avocatul nici nu isi mai aduce aminte de mine, cei de la sectia de politie ma trimit la rutiera, cei de la rutiera ma trimit la parchet...Dupa cum vad va mai dura multi pana va incepe procesul, intrebarea mea este daca as putea pana atunci sa imi iau o dovada cu care sa pot circula.
Va multumesc anticipat!
la mine pe 23 se fac 5 luni de cand mi sa intocmit dosar penal din cauza alcoolemiei,cam dupa 2 luni si ceva am cerut recalcularea alcoolemie si de atunci abia azi am primit un tel. de la politie prin care am fost anuntat ca au sosit rez. de la rec. ,bineinteles ca nu a vrut sami spuna valoarea alcool. la telefon si am fost invitat in ziua de joi la politie unde cica va fi si domnisoara procuror care instrumenteaza dosaru.Eu stiu cazuri in care dupa 2,3 luni sa dat o decizie si stiu si 2 cazuri in care nu sa dat inca nici o decizie desii au trecut aproape 2 ani.
A sa nu uit cand ai cerut recalc. ai platit acea taxa la INML,daca da intereseazate la politia rutiera la departamentul cercetari penale pentru ca ei stiu si sunt obligati sa-ti spuna in ce faza se afla dosarul si daca a fost trimis la procuratura pentru o solutionare.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)