avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Am si eu o problema, m-au prins si pe mine la volan sub influenta bauturilor alcoolice, am avut 0.43 in aerul expirat. Am fost sa mi se racolteze sange si zilele astea trebuie sa imi vina rezultatul. Imi poate spune cineva ce sanse am sa imi vina sub 0.80? Mentionezi ca inainte cu o ora sa urc la volan, mi-a fost rau si am dat la rate. Apoi la 30 minute ianite am mancat destul de consistent. Este vreo sansa sa imi vina sub 0.80???
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
dominiquee, utilizator
Ma indoiesc (cam 0,9 previzionez in globul meu de cristal :) )... ma rog depinde daca alcoolemia era pe curba ascendenta sau descendenta si de timpul care a trecut de cand ai baut pana la test... nu sunt medic legist sa-ti dau un raspuns mai exact.
Va salut, am fost oprit de catre politie la nici 100 de metrii din parcarea barului unde am baut, care mi-a gasit 0.42 in aer probele de sange au urmat a fii 0.85 si 0.75 nu am produs niciun accident si nu am antecedente, m-am descurcat bine la testele motrice ale doctorului. Care sunt sansele ca procurorul sa dispuna neinceperea up si daca un avocat mi-ar imbunatatii aceste sanse?.Astept raspunsul dvoastra. Multumesc anticipat.
othellox a scris:

Ma indoiesc (cam 0,9 previzionez in globul meu de cristal :) )... ma rog depinde daca alcoolemia era pe curba ascendenta sau descendenta si de timpul care a trecut de cand ai baut pana la test... nu sunt medic legist sa-ti dau un raspuns mai exact.

Mersi oricum de raspunsul dvs. Mi-a venit rezultatul si sunt cel mai fericit. Mi-a iesit exact la limita, adica 0.80. De data asta am scapat, dar o sa imi fie invatatura de minte. Numai bine va doresc... Bafta!
=D>Asta inseamna ca cineva acolo sus te iubeste:)) Ai crije pe viitor,nu de alta dar dintr-o incostienta de asta poti sa-ti ratezi viata(din propia experienta).Asta cu ,,De data asta am scapat" nu ai gandit-o prea bine,se poate interpreta in mai multe feluri,cum ca ar urma o alta data sper ca nu si ai invatat lectia,omul din greseli invata,dar cand invata pe pielea lui nu e prea bine#-o.Mi-am adus aminte o vorba din popor ,,Prost ii omul cand ii beat sau... beat ii omul cand ii prost"B-)B-).Inca mai sper si yo la o sanctiune mai ,,blanda" dar asta ramane de vazut.:sorry:

Multa bafta pe viitor

A sa nu uit asta inseamna ca in seara asta poti iesi cu prietenii la o bauta,dar bineinteles fara sa te urci la volan dupa aia.

Sa ne tii la curent cu ce trebuie sa faci pentru a recupera permisul si eventual ce amenda ai primit.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
rares85, utilizator

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)