avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna ziua.
Tamponare usoara, fara constituire de parti civile, dar alcoolemie 1 respectiv 0,87. Dosar penal.
Intrebarea mea este daca procurorul poate propune o masura sub cea prevazuta de art 87? Daca da, este treaba dumnealui. Daca nu, judecatorul poate dispune pedepse mai mici decat cele de inchisoare cu suspendare(amenzi etc)?
Multumesc.
Ultima sansa ar fi sa soliciti o recalculare a probelor biologice la INML care costa 560Ron.Aici se mai da un fel de declaratie in care trebuie sa scrii ca ai mancat si ai baut, (ceva anume in corelare cu greutatea ta, dar si cu orele de recoltare de la data cand ai ti-a recoltat sange), date pe care le poti lua din dosar, dk (te imprietenesti cu politistul care iti instrumenteaza dosarul).Eu sunt pe cale sa aplic ce ti-am spus mai sus, dar astept sa ma sune de la politie, sa-mi spuna ca e dosar penal, s.a.m.d.Eu am expirat in aparat 0,43ml., si sigur era in crestere..Pt mai multe detalii exacte trebuie sa vorbesti cu cineva care a trecut prin asta..Sper ca ti-am fost de ajutor atat cat am putut..Bafta!
Multumesc pentru interventie, andyenga.
Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns, am mai pus o data intrebarea.
Ce sanse sunt ca un prieten sa mai ia cu suspendare fiind la a doilea dosar penal pentru alcoolemie la volan. Precizez ca i-a iesit 2 in sange, si era inca in reabilitare. Accidentul a fost cu pagube materiale.
Ar avea sanse sa nu-l trimita in judecata, pt ca daca ajunge acolo banuiesc ca ii da cu executare.
Doar sperante. Sanse,nu.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)