avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Othellox....ma refeream la relatia avocat(fie el si din oficiu) - client.Sa explic ... Spui ca te indoiesti ca de obicei, daca e caz de 18 ind.1 scapa inca din faza de urmarire penala...dar au fost si situatii in care s-a dispus achitarea pe 11 pct.2 lit. a) raportat la 10 alin 1. lit b1) in faza de judecata(vezi art 18.1 alin 3 Cp)....sau ma insel.?...ar trebui sa stii... Eu , daca as fi fost avocatul lui , chiar si din oficiu, avand in vedere doleantele clientului meu(cred ca trebuie tinut cont de ele- si aici nu intru in detalii: deontologie, etc) as fi pus concluzii de achitare si in subsidiar de aplicare a unei pedepse cu suspendare(81 CP), si asta mizand inca o data pe criteriile de stabilire in concret a gradului de pericol social(vezi 18 ind1 alin 2 CP) desi ,asa cum am precizat si in mesajul anterior, ar fi fost foarte greu(dar nu imposibil-nu stiu toate circumstantele).Macar incercam....De cate ori(si acum fii sincer cu tine insuti - nu trebuie sa raspunzi pe forum) ai pus concluzii de achitare desi simteai ca probele sunt in defavoarea clientului tau...si in consecinta nu vei obtine...??
Mai spui: "pe cine intereseaza ce vrea el ca doar toti vor sa nu li se aplice pedepse si pedepsele se aplica indiferent ce vrea inculpatul." Pai pe tine, avocat, trebuie sa te intereseze, din punctul meu de vedere.Iar faptul ca te gandesti de multe ori ca ar ajuta o fraza de genul "dati-mi maximul..."(psihologie...) nu are corespondent in realitate, eu nu am vazut asa ceva pana acum...
M-ai inteles gresit.... nu era vorba de a cere 18 ind. 1 ci de a spune exact ce cere "clientul"... eu nu cred ca-s pe post de papagal nici din oficiu nici ales... am obtinut si eu 18 ind. 1 in instanta ca si la noi is tampiti procurorii dar asta nu are nici o legatura cu speta... si da am pus concluzii de achitare desi probele erau in defavoarea clientului si culmea am si castigat (imi vine sa-mi dau cu capul de pereti si acuma ce judecator tampit a fost ala... din pct. de vedere al cetateanului mi se pare super ok, dar din pct. de vedere al avocatului mi se pare tampita rau solutia desi favorabila clientului)...

Tu se pare ca uiti ca avocatul are cel putin astea 2 principii de baza: 1. e independent si se supune doar legii si 2. Contribuie la aflarea adevarului (deci nu-l ascunde... desi unii fac asta).

Mai gresesc si procurorii si se poate cere achitarea in instanta dar eu am spus ca in marea majoritate greu ajung cazurile ce merita 18 ind. 1 in instanta... de asta am spus ca ma indoiesc ca ar fi cazul in speta de fata...

Si repet discutia nu e despre a pune concluzii de achitare ci de a repeta ca papagalul ce spune clientul... el vrea sa spui o fraza anume indiferent daca are sau nu substrat juridic si mi se pare aberant....
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
Attila-Arpad Dombi, Avocat
pana la urma in situatia mea se poate sa nu fac puscarie sau nu ?
IN situatii de gen (nu pe penal, pe civil, dar tot aia!) ii arat clientului ca poate sustine singur aceste lucruri...
Nu repet niciodata, nu semnez si nu sustin chestiuni ca sa ma fac de ras in fata instantei...
POate clientul nu-l mai vede pe judele ala in veci, dar eu ma mai perind pe-acolo...
Si-i arat cat de putin isi doreste el sa-l reprezinte un avocat care, anterior, s-a facut de ras in fata instantei unde-l reprezinta.
Asa incat, din respect pentru mine si clientii mei viitori, nu pot face asta.
De regula toti inteleg, daca nu, renunt la caz mai degraba decat sa arat tampenii...

E stupid sa sustii: da, instanta, da' clientul meu chiar are o viata inainte, el chiar nu vrea...
Pai cine vrea si cine nu are o viata inainte? Majoritatea accidentelor au soferi tineri, acum ce facem, ii eliberam pe toti cei care merg la facultate? E stupid...
Criticam ca justitia e proasta, ca se dau solutii diferite in cazuri similare, dar suntem cu totii dispusi sa facem exceptii in cazul nostru, refuzand sa ne asumam raspunderi...
Ca sa nu arat ca poate veni procurorul si arata ca tocmai, educatia lui si planurile de viata il puteau tine in frau de la a conduce baut, asa incat, din contra, merita o pedeapsa mai mare, intrucat nivelul sau de intelegere a regulilor sociale ar trebui sa fie ridicat!! :D
Iacata de ce e prost sa sustii tot ce viseaza clientul ca e de bine!

mda...am citit si m-am minunat....putini oameni care isi merita slujba de avocat.Domnu othellox..... nu era vorba de a repeta exact ce i-am spus eu ca un papagal.....ca eu nu sunt avocat sa-i pot da ordine sau sfaturi, era vorba de o idee la ce ar putea spune, din contra el trebuia sa o preia sa reformuleze sa o adapteze.Avocatul, fie el si din oficiu nu te cunoaste personl nu-ti cunoaste viatza ce faci si cu c te ocupi.De asta i-am zis sa spuna ceva legat de subiectul ala. Iar referitor la faptul ca toti gresim si toti vrem sa fim iertati, sa stiti ca nu e chiar asha.Eu consumasem alcool cu mai mult de 12 ore inaintea momentului opririi.Nu eram beat sau inconstient la volan.Nu s-a intamplat nimic grav, era prima abatere, nu aveam nici macar o amenda contraventionala dapoi, penala.Este adevarat am gresit, si sunt foarte constient de lucrul asta, si nu incerc sa fug de greselile mele.Daca incercam sa fac asta probabil incercam sa dau dau spaga pe la parchet sau la politie pe undeva si nici nu mai ajungea dosarul in instanta.Dar am zis ca o sa fie legal si ca justitia romana o sa-mi acorde o pedeapsa care sa nu-mi pateze cazierul.Dar cum sa faci asta cu un avocat ca ala? Daca saream cu cateva milioane la el crek spunea si ce mancase cu cateva zile mai inainte dar asha nah...nu avea nici un interes.El mi-a zis ca ''odata ce s-a ajuns aici cu dosarul nu mai exista nici o posibilitate sa nu primesti cu suspendare....ca e la alegerea mea : pot lua un an, 6 luni, sau daca nu fac puscarie.E jenant ce se intampla in tribunale.Altceva nu mai am de spus, nu mai vreau sa continui ca oricum nu pot schimba nimic.Neamul romanesc e infectat de la cel mai mic pan` la cel mai mare.Suntem un popor de nimic.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)