avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Pentru bogdanbv25
Intrebare.
Cum a-ti ajuns pe trotuar.
Cred ca riscati un dosar penal. Asteptati rezultatul la singe in urma recoltari probelor biologice,daca acest lucru sa facut. In functie de aceasta,incadrarea juriduca a faptei.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Pt ice v:
Avocatul nu a procedat corect; trebuia sa solicite sa vi se aplice 18.ind1 Cod Penal(amenda administrativa), punand accent pe circumstantele personale ale dvs., chiar daca ar fi fost foarte greu sa obtina...in practica, daca inculpatul nu are antecedente penale, recunoaste, regreta, etc. si are aceasta valoare(1.2 in sange ) , i se aplica o pedeapsa cu suspendare...
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Pentru bogdanbv15:
Constat ca sunt din ce in ce mai multe persoane care au aceeasi problema- alcool la volan, accident, problema pe care si-o creeaza singuri.In primul rand sper ca ati invatat ceva din asta....Puteati la fel de bine sa accidentati o persoana care se afla in acel moment pe trotuar....si atunci era mult mai grav...
Daca ati avut 0.57 in aerul expirat ,in sange veti avea aprox 1.2. Cred ca tot o pedeapsa cu suspendare vi se va aplica sau cine stie...amenda administrativa, desi e cam greu.Va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Atentie mare pe viitor!
pe trotuar am ajuns din cauza la doi destepti care au trecut strada necorespunzator au sarit in fuga in fata masinii si eu am tras de volan sa evit sa-i lovesc ;cablul nu sa vazut ca era intuneric stalpul era mai departe totul sa intamplat la 20 de km pe ora
ice-v a scris:

[...] i-am cerut sa spuna urmatoarele cand o sa ia cuvantul :''Ca inculpatul (adik eu) este aproape de terminarea studiilor superioare si urmareste angajarea intr-o societate, si ar vrea pe cat posibil sa evite o sanctionare care sa pateze cazierul, si ar dorii daca se poate sanctionarea prin orice alta modalitate ''

LoL... nu spuneam asa ceva nici daca eram platit apoi din oficiu :) ... cu ce dovedesti ca "urmareste angajarea"? Si pe cine intereseaza ca nu vrea cazierul patat? (ar trebui sa regrete fapta in sine si nu consecintele sau faptul ca a fost prins... multi gresesc cu asta)... in schimb merge sa spuna asta inculpatul la ultimul cuvant dar in nici un caz nu-i poate cere avocatului sa spuna o asemenea aberatie.

@Ramirez1984 da... putea cere 18 ind. 1 dar numai daca rezulta asta din speta (desi ma indoiesc ca de obicei daca e caz de 18 ind. 1 scapa la parchet) si nu pentru ca inculpatul nu vrea cazier... pe cine intereseaza ce vrea el ca doar toti vor sa nu li se aplice pedepse si pedepsele se aplica indiferent ce vrea inculpatul... de multe ori ma gandesc ca ar ajuta mai mult o fraza gen "dati-mi maximul pedepsei ca stiu ca am gresit si platesc oricat" ca se vede dincolo de orice dubiu regretul faptei si acceptarea oricaror consecinte, cu fraza "nu vreau cazier" se vede ca regreta doar consecintele nu fapta in sine... trebuia sa se gandeasca la cazier inainte sa savarseasca fapta.

@bogdanbv25 v-ati cam ars... este clar peste 0,8 la mie si vi se va face dosar penal... s-a mai raspuns la astfel de spete chiar in acest topic... cititi-l de la inceput si gasiti toate raspunsurile posibile la situatia dumneavoastra, nu are rost sa repet... nu conteaza accidentul sau circumstantele in care s-a produs ci faptul ca aveati in sange alcool peste limita legala si ati condus... e infractiune de pericol nu de rezultat.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Attila-Arpad Dombi, Avocat

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)