ice-v a scris:
[...] i-am cerut sa spuna urmatoarele cand o sa ia cuvantul :''Ca inculpatul (adik eu) este aproape de terminarea studiilor superioare si urmareste angajarea intr-o societate, si ar vrea pe cat posibil sa evite o sanctionare care sa pateze cazierul, si ar dorii daca se poate sanctionarea prin orice alta modalitate ''
LoL... nu spuneam asa ceva nici daca eram platit apoi din oficiu :) ... cu ce dovedesti ca "urmareste angajarea"? Si pe cine intereseaza ca nu vrea cazierul patat? (ar trebui sa regrete fapta in sine si nu consecintele sau faptul ca a fost prins... multi gresesc cu asta)... in schimb merge sa spuna asta inculpatul la ultimul cuvant dar in nici un caz nu-i poate cere avocatului sa spuna o asemenea aberatie.
@Ramirez1984 da... putea cere 18 ind. 1 dar numai daca rezulta asta din speta (desi ma indoiesc ca de obicei daca e caz de 18 ind. 1 scapa la parchet) si nu pentru ca inculpatul nu vrea cazier... pe cine intereseaza ce vrea el ca doar toti vor sa nu li se aplice pedepse si pedepsele se aplica indiferent ce vrea inculpatul... de multe ori ma gandesc ca ar ajuta mai mult o fraza gen "dati-mi maximul pedepsei ca stiu ca am gresit si platesc oricat" ca se vede dincolo de orice dubiu regretul faptei si acceptarea oricaror consecinte, cu fraza "nu vreau cazier" se vede ca regreta doar consecintele nu fapta in sine... trebuia sa se gandeasca la cazier inainte sa savarseasca fapta.
@bogdanbv25 v-ati cam ars... este clar peste 0,8 la mie si vi se va face dosar penal... s-a mai raspuns la astfel de spete chiar in acest topic... cititi-l de la inceput si gasiti toate raspunsurile posibile la situatia dumneavoastra, nu are rost sa repet... nu conteaza accidentul sau circumstantele in care s-a produs ci faptul ca aveati in sange alcool peste limita legala si ati condus... e infractiune de pericol nu de rezultat.