As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
nu se elibereaza nici un soi de dovada,dupa ce se da sentinta mai ai de asteptat un an cred(cel putin),dupa care vei da din nou pentru permis.dupa parerea mea,grabeste lucrurile,i-ati un avocat si vezi ce s-a intimplat cu dosarul tau.
1.Nu ai antecedente penale;ai colaborat cu organele de urmarire penala si nu ai incercat sa impiedici aflarea adevarului si stabilirea circumstantelor comiterii faptei;
2.Totusi,fapta comisa reprezinta infractiune,pasibila de sanctiune (pedeapsa.Alcoolemia rezultata poate fi interpretata in sensul unui real pericol,mai ales ca dvs.va aflati la volanul unui autoturism.
In opinia mea,veti primi o pedeapsa cu suspendare.
ca va primi cu suspendare e un lucru cert(din punctul meu de vedere),numai daca la recalculare iese alcolemia sub 0,8 va scapa de condamnare.pe dumnealui ,din cite vad,il inereseaza cind va putea sa reintre in dreptul de a sofa
Vrea sa ma informatii si pe mine daca se poate...am fost oprit de politia capitalei in zona unirii si am avut o alcoolemie de 0.97mg/l in aerul expirat...(este pt prima oara in 2 ani si jumatate de permis cand conduc sub influente si nu mai am antecedente penale de nici un fel)..la IML am intrat in panica si initial am refuzat probele biologice pt ca nu suport accele dar dupa discutii cu alti soferi aflati acolo fiind in acceasi situatie cu mine am acceptat sa dau probele la care oraganul de politie in cauza ma anunta "ca e deja prea tarziu" ...la ce sa ma astept?
Multumesc anticipat!!!!
Buna ziua,
am un prieten care a lovit 3 masini in stare de ebrietate. el a mai avut antecedente, in urma cu 2 ani a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, i s-a intocmit dosar, i s-a anulat permisul, si i s-a dat 1 an cu suspendare.
acum avea 0,96 in aerul expirat, si a intrat in 3 masini pe contrasens; nu au fost victime, doar pagube materiale. ma interesa care vor fi consecintele acum... multumesc anticipat.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)