@proprietarul, vad ca reveniti si va explic inca odata:
- am spus, asa cum ati citat si dv, ca in cele 13 apartamente locuesc oameni dar poate sunt plecati din localitate exact in perioada cand ar trebui sa aduca citirea la apometre. Este o data limita pana la care se aduce citirea pentru ca trebuesc facute calcule si afisate listele. Tocmai in acea saptamana au plecat oamenii dar 3 saptamani au locuit, deci figureaza in apartament 1,2, 3 persoane ca au stat mai mult de 15 zile. Sau poate a fost "in chefuri" o saptamana si nu a avut grija apometrelor si a asociatiei.
Acestia platesc 1,2, ..maxim 7 m.c cat rezulta din diferenta fata de factura.
Vad ca ati citat si citit exact ce am scris. Unde am gresit de nu m-am facut inteles!?
Ati redat mai sus prevederile articolului 40(1) care spune de acel regulament propriu, dar atasati o fraza de la dv ca si cum ar fi prevazuta in acel articol#-o Unde srie in articol 40(1) ca "Mentionarea celor 7 mc este ilegala si abuziva", asa cum modificati dv articolul.
Mai sus scriati:
"Legea spune ca se face o medie a consumului lunar.Dati si mie legislatia cu obligarea la plata pausal a 7 mc..va rog ".
V-as crede cu media daca ne-ati spune despre ce lege vorbiti? Dar va spun eu ca nici o lege nu va opreste ca in regulamentul elaborat de dv sa stabiliti ca celor la care nu se poate cunoaste indexul (pana la data de..) din diverse motive sa li se puna la plata pe lista, o cantitate de apa egala cu cea de luna trecuta sau o medie a consumului pe 3 luni sau 6 luni sau media pe toata asociatia. Nu va opreste nimeni, credeti-ma! Numai sa adoptati un regulament care sa fie acceptat de majoritatea asa cum s-a intamplat cu modelul posta de mine. Noi am stabilit 7 m.c pentru ca aceasta era, cu aproximatie, media consumului pe persona in asociatia noastra, acceptata de toata lumea si nu stam sa facem medii in fiecare luna. Apoi, chiar daca afisand cei 7 m.c intr-o luna, cand propritarul vine luna urmatoare cu indexul facem regularizarea.
Accesati, va rog oricare din urmatoarele 2 adrese din orasul dv si vedeti raspunsuri ale autoritatilor la aceasta problema:
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
Dar poate aveti si dv o propunere concreta si mai buna decat ceea ce s-a propus pana acum. Va astepatam cu interes.