avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
Asa este. Ciudat este ca expertii adevarati- fara exagerare, magicieni ai cifrelor si hartiilor, oamenii instantelor si ai descalcirii problemelor cu adevarat complexe- parca-au disparut, n-au nicio pozitie fata de "banda rulanta". De fapt cred ca nu se vad ca, oricum, n-au nicio treaba cu "tinerea contabilitatii". Nu asta a fost, nu e si nu va fi obiectul lor principal de activitate.
vin si va supun atentiei urmatoarea intrebare: legea spune ca pot avea mai multe slujbe , care sa intruneasca un anumit nr de ore saptamanal,......La una din ele am functia de baza (cu 8 ore ) da? de ce mi se ingradeste dreptul la munca , dreptul de a mai avea si o a doua slujba cu timp partial de lucru??????????
vivida@
La una din ele am functia de baza (cu 8 ore ) da? de ce mi se ingradeste dreptul la munca , dreptul de a mai avea si o a doua slujba cu timp partial de lucru??????????

Acest lucru se pare ca se va intampla numai tagmei contabililor; care sunt dezbinati din cauza unui pumn de banuti , aflati in palma patronilor si pt care stiu persoane lipsite de scrupule care-ar face orice sa-i ia , fara a tine cont de deontologie si profesionalism . Din pacate mentalitatea este jalnica si la nivelul administratorilor care prefera bugetari , pt PROTECTIE . Acestia cu ajutorul si in numele unor experti contabili intocmesc contracte de prestari servicii si platesc numai variabila la CECCAR . Am dreptate vivida ????
de acord cu dvs ca in orice meserie sunt si persoane lipsite de profesionalism dar de aici pana la concluzia ca cine nu este afiliat unei organizatii "profesionale" nu tine cont de deontologie si nu este profesionist este cam ....discriminare. cu riscul de a ma repeta : nu sunt membra cecar ccf cafr etc, lucrez intr-o institutie bugetara care nu are legatura cu adm fin sau alte asemenea , ca sa pot oferi protectie ,cum spuneti dvs , dar din toamna cand a venit o prietena si am intrebat-o cum ii merge afacerea(un magazin de cartier cu o vanzatoare si mai lucra si ea) mi-a spus ca primeste mereu de la finante notificari pt nedepunerea declaratiilor .asa am aflat ca avea un contract cu o firma de conta , membra ceccar, pe sefa o cunosteam si am intervenit pt prietena mea. nu lucra ea personal ,avea angajati,si nu erau la timp cu lucrarile si scuzati dar pentru pretul contractului nu aveau voie sa intarzie cu depunerea declaratiilor si abia , abia au gasit actele firmei . asa m-am decis sa fac un cim de 2 ore /zi , mi-am achizitionat un program si ma descurc f bine. sa stiti ca la inst bugetare e munca tripla decat pt o firma ca cea pe care v-am dat-o exemplu . este adevarat ca noi avem salarii mici si dorim sa mai muncim pt a castiga in plus , dar va intreb in exemplul meu care ar fi cei lipsiti de scrupule : noi simpli economisti (care gandim de 2 ori inainte de a ne pune semnatura pe ceva , ei sunt aparati de organisme) sau membrul ceccar care pune parafa si semnatura fara a mai verifica
Eu cred ca se incearca aceeasi manevra ca si la legea taximetriei .
Daca se continua in ritmul asta cu aberatiile legislative , nu m-ar mira sa avem un numar limitat al numarului de experti contabili , ca la notari . :secret:

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara AvaSquare Consult Srl AvaSquare Consult Srl Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de ... (vezi toată discuția)