nu, nu-i vorba romanului, ma doare sa vad ca, pe langa faptul ca oricum profesia contabila la noi in tara, e vazuta cum e vazuta, si ca majoritatea asa zisilor "patroni" ne percep sub o anumita forma, m-am lovit de aceasta atitudine si ca angajat al societatii, pe post de contabil sef, dar si dupa ce am devenit membru CECCAR si profesez independent...ne mai invrajbim unii impotriva altora, de parca fiecare parte ar detine edvarul si dreptatea absoluta...:)
Cu respect,
Andreea Voicila
@andreeavoicila, tot nu am inteles din ce spuneti care e opinia dvs.: sunteti sau nu de acord cu lobby-ul facut de CECCAR pentru a promova adoptarea acestei legi prin care in viitor un economist nu poate sa tina contabilitatea unei firme mici ca salariat cu contract individual de munca cu norma partiala?
Trebuie vazut care este principiul dupa care se ghideaza CECCAR (nu va imaginati ca alte organizatii profesionale sunt altfel): este o organizatie a celor mai buni dintre cei buni cum se pretinde a fi sau in umbra acestor vorbe frumoase nu se incearca decat eliminarea concurentei prin orice mijloace.
O profesie libera trebuie sa aiba un organism care sa protejeze atat profesionistii care fac parte din ea, cat si clientii care apeleaza la serviciile acestor profesionisti, prin norme deontologice si sanctiuni dure date celor care nu isi fac meseria cum trebuie.
Ideea e ca vad o gramada de contabilitati tinute atat la part time cat si de "stimati" colegi ai mei de la CECCAR facute pe banda rulanta care sunt harcea-parcea, trebuie reglementat odata definitiv, spre binele profesiei, care dupa ideea mea este vazuta si perceputa sub o anume forma in tara noastra...Existenta unui organism, fie el sau nu CECCAR ul, trebuie vazuta ca o organizatie care vegheaza la buna desfasurare a profesiei si de respectare atat a profesionistilor cat si a clientilor acestora, avocatii si notarii si alte profesii din Romania care s-au organizat sub aceasta forma au avut doar de castigat ca si statut, de ce nu am avea si noi? Sustin de asemenea, ca profesand sub o forma independenta de profesie libera ne-am proteja mai bine decat ca si angajati cu carte de m-ca.
Cu respect,
Andreea Voicila
P.S. si sunt de partea profesiei facute bine si cu profesionalism, indiferent sub ce forma e practicata, deocamdata.
Tot nu ati spus (poate regulamentul CECCAR interzice si acest lucru): vi se pare normala excluderea de pe piata contabilitatii firmelor mici care nu-si permit unul sau doi salariati cu studii superioare economice a acelorasi economisti, numai pentru ca sunt salariati cu fractiune de norma? De ce daca e norma e intreaga sau sunt doi sunt competenti, dar daca fiecare e singur cu norma partiala nu mai e?
Nu putem trage de aici concluzia ca CECCAR-ul nu vrea decat sa smulga o portie cat mai mare din cascavalul serviciilor contabile pentru sine?