avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
Pentru ca patronii s-au desteptat , marea majoritate a expertilor contabili care sunt membrii CECCAR au cam ramas fara obiect de activitate .
Dna Voicila

Dl Manea a rezumat foarte bine ceea ce nu se doreste de multi din cei care posteaza la acest subiect. Citez :
"Vor sa promoveze o lege prin care orice firma ori are angajati cu norma intreaga in compartimentul financiar-contabil, ori sa aiba un expert contabil cu prestari de servicii.
Vor sa acapareze toate firmele mici unde contabilitatea e tinuta de economisti angajati cu CIM cu fractie de norma. "

Pentru aceste idei este incrancenarea. Si poate ar trebui sa vedem daca merita sa ne batem pentru asa ceva sau nu.
Eu , spre exemplu, lucrez ca PFA si platesc impozit pe diferenta intre venituri si cheltuieli, plus cotizatia la CECCAR. In momentul acesta nu-i inteleg pe cei care tin contabilitatea la o firma unde au contractul de munca (ca activitate de baza) si mai tin si alte contabilitati cu CIM cu timp partial - de ce nu se declara si ei persoane fizice autorizate si sa faca in continuare acelasi lucru. Au ceva de pierdut ?

Plus ca nu ii inteleg pe acesti contabili ce au cu CECCAR-ul ? Nu am auzit pana in prezent vreun avocat sa injure baroul, nu am intalnit cazuri in care vreun notar sa-si defaimeze asociatia profesionala, dar este plin forumul de postari impotriva asociatiei economistilor contabili.
Probabil pentru ca la ASE nu s-a predat deontologia profesionala.
Am inteles mesajul, om trai si om vedea, si imi pare rau ca nu vrem sa evoluam spre ceva mai bun pt. toata lumea.
d-le florin savu si d-na andreea voicila, nu cred ca acest proiect de lege v-a dat de inteles ca " acesti contabili pe care nu-i intelegeti" au ceva cu ceccar-ul ,ba din contra , ingradirea pare sa vina tocmai din aceasta parte . nu putem fi de acord cu acest lucru , nu pentru ca am avea ceva cu membrii ceccar , ccf , cafr ( intr-o zi poate vom fi si noi printre ei), dar, citandu-l pe dl iulian manea "De ce daca e norma e intreaga sau sunt doi sunt competenti, dar daca fiecare e singur cu norma partiala nu mai e?"
impartasesc raspunsul lui romania inedit. daca va puneti in situatia patronilor ce a-ti prefera?
referitor la ultima mea postare:un numar limitat de experti , ca notarii , iar competente pe masura , peste cele ale unui simplu economist. expert=>expertiza, auditor=>audit , consultant=>consultanta .
intrebare : pot sa fiu pfa daca nu sunt contabil autorizat?
Pai marea majoritate a firmelor nu au o contabilitate asa complicata , asa ca nu le foloseste nimic daca apeleaza la un expert .

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Firma cenzorat asociatii proprietari Neiyre Neiyre O firma care are autorizatie pentru activitatea de administrare imobile are dreptul sa presteze si activitati de cenzorat pentru asociatii de proprietari? La ... (vezi toată discuția)