Dl Manea a rezumat foarte bine ceea ce nu se doreste de multi din cei care posteaza la acest subiect. Citez :
"Vor sa promoveze o lege prin care orice firma ori are angajati cu norma intreaga in compartimentul financiar-contabil, ori sa aiba un expert contabil cu prestari de servicii.
Vor sa acapareze toate firmele mici unde contabilitatea e tinuta de economisti angajati cu CIM cu fractie de norma. "
Pentru aceste idei este incrancenarea. Si poate ar trebui sa vedem daca merita sa ne batem pentru asa ceva sau nu.
Eu , spre exemplu, lucrez ca PFA si platesc impozit pe diferenta intre venituri si cheltuieli, plus cotizatia la CECCAR. In momentul acesta nu-i inteleg pe cei care tin contabilitatea la o firma unde au contractul de munca (ca activitate de baza) si mai tin si alte contabilitati cu CIM cu timp partial - de ce nu se declara si ei persoane fizice autorizate si sa faca in continuare acelasi lucru. Au ceva de pierdut ?
Plus ca nu ii inteleg pe acesti contabili ce au cu CECCAR-ul ? Nu am auzit pana in prezent vreun avocat sa injure baroul, nu am intalnit cazuri in care vreun notar sa-si defaimeze asociatia profesionala, dar este plin forumul de postari impotriva asociatiei economistilor contabili.
Probabil pentru ca la ASE nu s-a predat deontologia profesionala.
d-le florin savu si d-na andreea voicila, nu cred ca acest proiect de lege v-a dat de inteles ca " acesti contabili pe care nu-i intelegeti" au ceva cu ceccar-ul ,ba din contra , ingradirea pare sa vina tocmai din aceasta parte . nu putem fi de acord cu acest lucru , nu pentru ca am avea ceva cu membrii ceccar , ccf , cafr ( intr-o zi poate vom fi si noi printre ei), dar, citandu-l pe dl iulian manea "De ce daca e norma e intreaga sau sunt doi sunt competenti, dar daca fiecare e singur cu norma partiala nu mai e?"
impartasesc raspunsul lui romania inedit. daca va puneti in situatia patronilor ce a-ti prefera?
referitor la ultima mea postare:un numar limitat de experti , ca notarii , iar competente pe masura , peste cele ale unui simplu economist. expert=>expertiza, auditor=>audit , consultant=>consultanta .
intrebare : pot sa fiu pfa daca nu sunt contabil autorizat?
Expert contabil
cretziella
de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.