avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
A postat formularul de adeziune pentru Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania
Numar de fax daca cineva nu vrea sa foloseasca e-mailul pentru adeziuni: 0318.17.1839
e-mail :marius_albu_jr@yahoo.com sau ioannis@canals.ro
In subiectul emailului sa treceti APEC.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
mihaelastir, utilizator
Meseriile unde se impune o certificare-autorizare pentru a putea practica sau a-ti fi recunoascuta munca de terte organisme sunt cele care afecteaza viata: proiectarea cladirilor, medicina. O gresala in contabilitate inca nu pune viata nimanui in pericol.:D
Un absolvent de medicina se specializeaza in : c
cardiologie, urologie, chirurgie , oncologie etc.
La fel si un economist dupa terminarea facultatii se poate specializa in:
contabil, lichidator , auditor , evaluator, consultant fiscal .
Dar conducerea CECCAR doreste monopolul si asta deranjeaza, pana chiar si expertii contabili vor sa faca tot (contabilitate, lichidare , audit , evaluare, consultanta fiscala).
Un chirurg nu se baga peste un cardiolog asa ca un contabil sa nu se bage in evaluari sau lichidari, etc.
Am observat ca toata lumea se pricepe la contabilitate ca si in fotbal sau politica.
Va doresc o seara buna!:wave:
Marin Toma, in sustinerea "proiectului":

„În standardele noastre nu există activitatea de punere a ştampilei şi semnarea unui bilanţ. Acest lucru se practică, dar el poate conduce la evaziune fiscală.”

Acum se preface d-l Toma ca vede fenomenul practicat de majoritate, existent de ani de zile (diminuat partial de economistii angajati cim partial), la care el insusi a contribuit prin banda rulanta creata din 94 incoace. Dar business mare!- inscrieri, "examinari", parafe, "carti", "cursuri", cotizatii fixe, variabile... se tot gasesc , business facut chiar cu riscul de a compromite si profesionistii adevarati (care nu pot fi in numar nelimitat- pentru ca nu se poate natural-biologic; au fost si sunt cativa pe judete, pentru ca sunt adevarati maestri in domeniu) inrolati la ceccar, pentru ca i-a obligat legea sa se inroleze, pentru ca trebuia sa fie intr-un Tablou, de unde sa-i poata alege un judecator, sau o parte interesata, in situatii de cu totul alta natura decat "tinerea contabilitatii" la firmulitele pe care a pus ochii ceccar-ul acum.

Si cum vede d-l Toma "solutionarea" problemei?

"În cazul firmelor mici, cum ar fi microîntreprinderile, alternativele sunt de a apela la o firmă specializată de contabilitate sau la un contabil autorizat care să facă întreaga muncă, nu doar să semneze bilanţurile."- adica la un cotizant ceccar!!!

De parca posturile de acolo (in microintreprinderi) ar fi vacante! Sau ocupate ilegal. Si daca sunt si daca nu sunt, "proiectu'" vrea sa nu se mai poata cim (cu fite juridice, norma intreaga/partial, de baza/nu de baza, la una, la noua, compartimentat/necompartimentat- de parca ar avea vreo relevanta!!!?) cu economisti necotizanti... sau daca economistul e membru al corpului, dar e inactiv (nu mai plateste la corp!) pentru ca a ales cim partial, pentru ca asa a vrut el si angajatorul, sa treaca iar la cotizatii!!!? ...hmmmm:rolleyes:

"Bucataria" proiectului vazuta de un senator PDL autosuspendat din ceccar:

[ link extern ]

Modificarea Legii contabilitatii este un atentat asupra securitatii nationale, afirma un senator PDLData publicarii: 05-03-2010 | Actualitate ( RSS) Senatorul PDL, Dumitru Oprea, a criticat dur proiectul initiat de 41 de deputati PDL pentru modificarea Legii contabilitatii, subliniind ca unele prevederi reprezinta un atentat asupra securitatii nationale.

Fostul rector al Universitatii "Al.I.Cuza" a precizat ca proiectul provine dintr-o "zona de interese", respectiv din Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECAR).

Oprea sustine ca cei 41 de deputati PDL ori au semnat proiectul in necunostinta de cauza sau pentru a puncta la activitatea parlamentara, ori au fost folositi de "cineva".

"Un element pus in acest proiect inlocuieste statutul de institutie care este consultata cu institutie care trebuie sa-si dea avizul peste capul Parlamentului sau al Guvernului. Cu alte cuvinte, o organizatie neguvernamentala (CECAR, n.r.), fara profit, se erijeaza in judecatorul tuturor reglementarilor din domeniul financiar-contabil, ceea ce este un atentat asupra securitatii nationale fiindca partea financiar-bancara este o infrastructura cheie a oricarui stat", a declarat senatorul Oprea, in conferinta de presa.

Potrivit lui Oprea, o alta modificare adusa legii pe care acesta o catalogheaza "ucigatoare", respectiv eliminarea aliniatului 2 din articolul 5, va obliga si persoanele fizice autorizate, cultele, asociatiile de proprietari sau medicii de familie sa-si angajeze contabili cu norma intreaga.

"Se elimina un aliniat dintr-un articol al legii care se referea la contabilitatea in partida simpla. Si este lesne de inteles ca facand acest lucru te duci in zona contabilitatii in partida dubla, obligand pe toti care tineau inainte o astfel de contabilitate (in partida simpla, n.r.) si ma refer la zona persoanelor fizice autorizate, la culte, la asociatii de proprietari, la medici de familie. Sunt de ordinul, cred, sutelor de mii, dincolo de sutele de mii de IMM-uri", a mai spus Oprea.

Senatorul PDL, fost europarlamentar, a subliniat ca o initiativa asemenatoare a fost propusa in Parlamentul European, proiect prin care toate cele 23 milioane de IMM-uri din Uniunea Europeana ar fi fost obligate sa aiba auditare externa. "Initiativa a fost respinsa rapid", a completat Oprea

Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara AvaSquare Consult Srl AvaSquare Consult Srl Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de ... (vezi toată discuția)