avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impunerea Platii Penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impunerea Platii Penalitatilor

Daca eu vreau sa-mi achit datoriile la intretinere sa ajung la 0 fara penalitati si ulterior sa le achit si pe ele administratorul blocului imi poate impune sa platesc si din penalitati?
Mi s-a impus sa achit din 500 de roni 250 la intretinere si 250 la penalitati. Are suport legal?
Mult si distinsa moderatoare
Asociatia de proprietari detine structura comisiei/cenzorului,care legal,se prezuma ca isi desfasoara activitatea si responsabilitatea in conformitate si in limitele dispozitiilor in vigoare
Baza legala este L nr 82/1991,OG nr 65/1994
Pai daca are cenzori care stiu cum e cu dispozitiile contabile, inseamna ca unde-i lege nu-i tocmeala, deci adunarea generala nu mai are ce hotari in concordanta cu vreo lege.
Iar daca nu e lege, adunarea generala poate hotari orice.
Numai ca in felul in care se incaseaza sumele din listele de intretinere nu adunarea generala hotaraste, ci comitetul executiv, ca d-aia ii reprezinta pe proprietari.
Nu se poate convoca adunarea generala pentru orice i se nazare cuiva, ci comitetul decide in activitatea curenta, iar incasarea face parte din aceasta activitate..
..........................
Si daca tot ne-ati postat legea, postati-ne si articolul unde scrie cum trebuie incasate sumele. Ar fi extrem de util!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
elga50, moderator
Mult stimata si distinsa moderatoare
Respectam opinia dvs
Totusi doleantele dvs depasesc tema topicului si cum prezentul forum nu constituie consultanta juridica,apreciez ca eventual,pentru satisfacerea curiozitatii,puteti desfasura personal cuvenitele parcurgeri ale dispozitiei in vigoare,nu de alta dar sa nu beneficiem din nou,a cata oara ,de formula mult draga si uzitata de dvs offtopic
Multumim pentru eventuala intelegere
Daca ne-ati aratat o lege presupuneam ca o cunoasteti de-a fir-a-par si ne puteati lumina, cu atat mai mult cu cat cand e vorba de legea 230 mai citati din lege cateodata. Altfel, numai sa enuntam niste legi si sa nu spunem la ce ne referim, inseamna niste generalitati fara valoare de informare.
Confundati amarnic consultatia juridica cu o informare binevoitoare a celor care nu stiu cu ceea ce noi cunoastem. Altfel, efortul de a scrie nu foloseste nimanui, poate doar la acumularea sterila de puncte.....
Intrebarea este buna si de obicei fiecare asociatie isi are propriele reguli, insa autorul topicului are dreptate. Pentru blocarea majorarilor la valoarea actuala este de preferat achitarea restantelor la intretinere apoi, functie de valoarea majorarilor, pe rand se vor achita si acestea. Asa este la noi in asociatie, cu precizarea ca la initierea platilor, administratorul incaseaza, pe langa intretinere si o mica parte din majorari, sa zicem 50 lei, iar pentru diferenta proprietarul incheie un angajament de plata cu asociatia cu termene si sume. Angajamentul este dat in fata responsabilului de scara sau alti 2 vecini, se semneaza de catre proprietar, presedinte si administrator. Nu a fost cazul sa-l "parafam" notarial.
Succes!

Alte discuții în legătură

Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de calcul a platilor de restante la intretinere. DanaP70 DanaP70 Concret este vb de o restanta pe trei luni la intretinere.Am fost sa fac plata la o parte din suma si administratorul nu mi-a dat nici o explicatie clara la ... (vezi toată discuția)