AddyP a scris:
Daca eu vreau sa-mi achit datoriile la intretinere sa ajung la 0 fara penalitati si ulterior sa le achit si pe ele administratorul blocului imi poate impune sa platesc si din penalitati?
Mi s-a impus sa achit din 500 de roni 250 la intretinere si 250 la penalitati. Are suport legal?
Da, exista suport legal in legea contabilitatii, in care se stabileste ca stingerea debitelor se face in ordine cronologica. Avand debite vechi, la care s-au calculat penalizari este normal sa se stinga treptat, proportional ambele datorii.
Dar asa cum spunea dl. Grecu puteti sa faceti o cerere la presedintele asociatiei prin care sa solicitati ca sumele pe care le achitati sa fie repartizate in proportie de 70% la debit si 30% la penalizari (ca exemplu). Prin acea cerere angajati-va ca platiti lunar o suma de...lei si ca o sa continuati cu aceeasi suma pana o sa achitati si penalizarile.
Cu intelegere se poate rezolva.
:offtopic:
Pentru @ynocentta,
Va rog sa va opriti in a mai umple spatiul pe forum atunci cand nu aveti de spus ceva concret. Oricine poate sa trimita utilizatorul sa studieze constitutia si toate legile, dar e mai corect sa raspundem la intrebarea utilizatorului.