avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impunerea Platii Penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impunerea Platii Penalitatilor

Daca eu vreau sa-mi achit datoriile la intretinere sa ajung la 0 fara penalitati si ulterior sa le achit si pe ele administratorul blocului imi poate impune sa platesc si din penalitati?
Mi s-a impus sa achit din 500 de roni 250 la intretinere si 250 la penalitati. Are suport legal?
AddyP a scris:

Daca eu vreau sa-mi achit datoriile la intretinere sa ajung la 0 fara penalitati si ulterior sa le achit si pe ele administratorul blocului imi poate impune sa platesc si din penalitati?
Mi s-a impus sa achit din 500 de roni 250 la intretinere si 250 la penalitati. Are suport legal?

Da, exista suport legal in legea contabilitatii, in care se stabileste ca stingerea debitelor se face in ordine cronologica. Avand debite vechi, la care s-au calculat penalizari este normal sa se stinga treptat, proportional ambele datorii.
Dar asa cum spunea dl. Grecu puteti sa faceti o cerere la presedintele asociatiei prin care sa solicitati ca sumele pe care le achitati sa fie repartizate in proportie de 70% la debit si 30% la penalizari (ca exemplu). Prin acea cerere angajati-va ca platiti lunar o suma de...lei si ca o sa continuati cu aceeasi suma pana o sa achitati si penalizarile.
Cu intelegere se poate rezolva.
:offtopic:
Pentru @ynocentta,
Va rog sa va opriti in a mai umple spatiul pe forum atunci cand nu aveti de spus ceva concret. Oricine poate sa trimita utilizatorul sa studieze constitutia si toate legile, dar e mai corect sa raspundem la intrebarea utilizatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Adriantot, moderator
Pentru @ynocentta,
Va rog sa va opriti in a mai umple spatiul pe forum atunci cand nu aveti de spus ceva concret. Oricine poate sa trimita utilizatorul sa studieze constitutia si toate legile, dar e mai corect sa raspundem la intrebarea utilizatorului.
ESTE VALABIL SFATUL SI PT ASA ZISI MODERATORI..
ps..PROPRIETARUL POATE FI OBLIGAT LA PLATA RESTANTELOR NUMAI PRINTR O HOTARARE JUDECATOREASCA
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
proprietaru, utilizator
proprietaru a scris:

PROPRIETARUL POATE FI OBLIGAT LA PLATA RESTANTELOR NUMAI PRINTR O HOTARARE JUDECATOREASCA

Un adevar mai graitor nici nu se putea sa emiteti.#-o
Sigur ca printr-o hotarare judecatoreasca proprietarul poate fi obligat sa-si plateasca restantele. Nu va contrazice nimeni.
Dar de ce sa apelam intotdeauna la judecator cand am uitat, nu am avut timp sau bani sa ne platim luna trecuta intretinerea si-am devenit restantieri?
Daca nu v-ati achitat factura la telefon sau la furnizorul de energie electrica asteptati hotararea judecatpreasca sau mergeti la furnizor cu banii sa platiti restanta si eventual penalizarile?
Incercati si asteptati hotararea judecatoreasca si o sa vorbiti "la bec", nu la telefon, iar lumina o s-o aveti de la lumanare.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Adriantot, moderator
Obligatia platii sumelor aferente cote intretinere,se dispune lunar prin listele de plata
Achitarea efectiva,poate fi realizata ,normal lunar si conduce la neinregistrarea de restante
Si in cazul acumularii de restante,exista posibilitatea achitarii amiabile ,fara implicarea instantei de judecata
Referitor la ps.. proprietarul poate fi obligat la plata restantelor numai printr-o hotarare judecatoreasca,dar care nu garanteaza recuperarea restantelor .
In cazul cand administratorul nu vrea sa incheie acel acord cu mine, respectiv sa platesc esalonat penalitatile ce pot face?

P.S. Va multumesc tuturor pentru implicarea si datele pe care mi le-ati furnizat pana acum.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
AddyP, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de calcul a platilor de restante la intretinere. DanaP70 DanaP70 Concret este vb de o restanta pe trei luni la intretinere.Am fost sa fac plata la o parte din suma si administratorul nu mi-a dat nici o explicatie clara la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)