avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... unificare profesii liberale
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

unificare profesii liberale

Ce mai stiti despre posibila si dorita unificare a profesiilor, adica de intrrarea cons jur in randul avocatilor?
Anunt important!!!
Astazi pana la ora 13 putem sa-i scriem sugestii despre examenul de primire in profesie d-nului Av. Ion Ilie-Iordachescu.

Multumindu-va pentru interesul pe care il manifestati in sprijinirea profesiei de avocat, asteptam propunerile dvs. cu privire la proiectul in discutie pe adresa de email decanat@baroul-bucuresti.ro , fax 021/313.86.31.

DECAN
Av. Ion ILIE-IORDACHESCU

O sansa in plus pt toti colegii ,consilieri juridici, in a ne face auzite parerile, eu am trimis prin fax punctul meu de vedere.
a propos de ce spune rusu, ati vazut noul proiect al legii 51/1995 in paralel cu cel al oug 158/2009? s evorbeste acolo despre admiterea in avocatura a celor definitivati in alte profesii juridice si care au o vechime de 5 ani printr-un alt examen!!!!!!!! chiar ma enerveaza! din pacate, am vazut prea tarziu acest anunt ca sa pot formula un punct de vedere, intrucat si eu sunt de parere ca odata ce te-ai definitivat intr-o profesie juridica prin examen este jignitor sa ti se ceara sa mai sustii alt examen ca sa intri in alta profesie juridica fix la fel (ca daca era una de lata natura mai intelegeam logica!!!)e ca si cum ti s-ar spune, fraiere, uita ce ai invatat, nu luam in considerare examenele tale ca noi suntem mai presus de orice si daca vrei sa fii avocat pune mana si toceste!!! mi se pare absurd intr-o tara care vrea sa inainteze....cica.....si cand te gandesti ca eu cel putin am dat examene serioase ca sa devin definitiv.....ati observat ca din 139 inscrisi la exam pt cei definitivi in alte profesii au luat doar 25?????? interesant scor!
mai astept colegi binevoitori alaturi de care sa miscam ceva in ceea ce priveste statutul consilierilor juridici.....si inca un apropos, stie cineva de o intreprindere individuala din iasi care a fost deschisa pe cod caen 6910, deci activitati juridice???? cu alte cuvinte, s-a ocolit legea care, printr-o decizie a ICCJ interzice cons jur sa isi deschida societati comerciale (nu pfa, nu intreprinderi indiv) pe cod 6910...poate mai dezbatem de aici....pana schimbam vreo lege,,....
O propunere: un consilier juridic cu initiativa sa creeze o Petitie Online (www.petitieonline.ro) avand ca tema intrebarea: "Sunteti de acord cu unificarea profesiilor juridice ale Avocatului si Consilierului juridic si transformarea acesteia din urma intr-o profesie liberala, fara exceptii ? ". Urmatorul pas ar fi ca link-ul acestei petitii sa fie transmis colegilor consilieri juridici si de ce nu la www.juridice.ro, www. urbaniulian.ro, www.avocatnet.ro, etc.:rtfm:
Dupa obtinerea numarului necesar de voturi, stim noi ce avem de facut.
este un bun punct d eplecare, dar care este urmatorul pas? pt ca proiectul d elege deja exista, ideea e cand se va lua in dezbatere si ce putem face noi pt a ajuta la aprobarea lui. aici e probleme..ca suntem cam neputinciosi...ar fi interesant daca am putea grabi procesul legislativ! ceva idei??
brendissima a scris:

daca mai stiti ceva nou rog postati!

Cititi petitia mea, care se vrea initiatoare a unui demers legal sustinut inclusiv de unii avocati, pe link-ul de mai jos, comunicati-o tuturor celor interesati si semnati-o daca o sustineti.
Cu stima, colegialitate si solidaritate de pregatire si de competenta in defavoarea solidaritatii de caste familiale si de interese! :bow:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Proiect modificare lege consilieri juridici Mihaiela  Teodora Popa Mihaiela Teodora Popa Ce parere aveti de noua propunere legislativa privind incadrarea in profesia de consilier juridic reglementata de legea 514, doar a cons. jur. ce lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)