Hei fratilor ! Ce faceti ? Vad ca s-a lasat tacerea pe aici. Apar doar mesaje sporadice . Nici petitia on-line nu merge prea bine, nici proiectul de lege nu a trecut de Parlament ( a cazut in februarie la c. dep). Ma tem ca lucrurile vor ramane asa cum sunt in prezent . Proiectul de lege sustinut de catre d-l Senator Urban nu ne ajuta cu nimic deoarece nu transeaza clar problema cabinetelor de consultanta, nu face referiri clare referitor la reprezentarea si a persoanelor fizice ( foloseste sintagma "si alte entitati" care va da nastere in mod sigur la interpretari ) . Proiectul sustinut, printre altii, de catre Deputatul Petru Movila este ceea ce ne trebuie. Si daca s-ar adopta doar prevederile referitoare la extinderea sferei persoanelor careia putem sa-i oferim consultanta si tot ar fi ceva . Ma tem insa ca va fi destul de greu deoarece exista un grup la nivelul Parlamentului care nu doreste ca noi sa avem acces la piata serviciilor de natura juridica .
Prin decizia Nr.109/9 februarie 2010, pronuntata in dosarul Nr.3324D/2009, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate a OUG Nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii Nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Exceptia a fost ridicata in dosarul 166/33/2009 al Curtii de Apel Constanta, Sectia comerciala, maritima si fluviala, contencios administrativ si fiscal, care la data de 16 martie 2009 a hotarat sesizarea Curtii Constitutionale. Minuta: “Cu majoritate de voturi admite exceptia. Defintiva si general obligatorie.” Autorul exceptiei, dr. George Dan Gogu, consilier juridic:“In esenta, am contestat interzicerea admiterii in profesie cu scutire de examen pentru doctorii in drept si profesionistii cu 10 ani vechime. Prin cererea promovata am solicitatat constatarea neconstitutionalitatii prevederilor art. I. punctele 1-29, art. II, art. IIIa, art. IV; art. V din OUG nr. 159/2008. Deci nu si a capitolului V din ordonanta, cel referitor la Asistenta Judiciara, care, in opinia mea, este singurul domeniu pentru care Guvernul a justificat urgenta in nota de fundamentare.”
A aparut deja si in M.Of.