avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... unificare profesii liberale
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

unificare profesii liberale

Ce mai stiti despre posibila si dorita unificare a profesiilor, adica de intrrarea cons jur in randul avocatilor?
Pe siteul www.juridice.ro este prezentat un interviu video cu dl. Gheorghe Florea-Presedinte U.N.B.R.
Acesta afirma ca in viitor cele doua profesii vor fi unificate. (de la vorbe pana la fapte viitorul se anunta foarte indepartat)
Interesant este si fenomenul care a fost relatat de dl. presedinte, in sensul ca, actualmente foarte multi avocati se suspenda si trec in profesia de consilier juridic pentru ca astfel isi asigura un venit lunar sigur.
Problema este ca avocatii trec in profesia de consilier juridic fara nici un examen, dar consilierii juridici sunt supusi examinarii pentru a putea accede in profesia de avocat..:oops:
dr. Dan a scris:
Problema este ca avocatii trec in profesia de consilier juridic fara nici un examen, dar consilierii juridici sunt supusi examinarii pentru a putea accede in profesia de avocat..

Nu exista nicio institutie publica in care sa fi fost angajat un avocat suspendat fara a sustine un concurs.
cine a spus ceva de institutie pubica?????ce, la particulari nu merge????
brendissima a scris:

Eu am scris despre posturile de consilieri juridici in institutiile publice. Daca tot generalizam aiurea si discutam offtopic, macar sa discutam pana la capat. Iar societatilor comerciale ma indoiesc ca poate sa le impuna cineva cum sa-si angajeze personalul.

In alta ordine de idei, singura chestie pe care o fac unii consilieri juridici este sa se vaiete si sa se planga de discriminare. Ei, cu asta o sa ramana!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

brendissima a scris:

Eu am scris despre posturile de consilieri juridici in institutiile publice. Daca tot generalizam aiurea si discutam offtopic, macar sa discutam pana la capat. Iar societatilor comerciale ma indoiesc ca poate sa le impuna cineva cum sa-si angajeze personalul.

In alta ordine de idei, singura chestie pe care o fac unii consilieri juridici este sa se vaiete si sa se planga de discriminare. Ei, cu asta o sa ramana!

Ce ar trebui sa facem noi consilierii juridici ?

Alte discuții în legătură

Proiect modificare lege consilieri juridici Mihaiela  Teodora Popa Mihaiela Teodora Popa Ce parere aveti de noua propunere legislativa privind incadrarea in profesia de consilier juridic reglementata de legea 514, doar a cons. jur. ce lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)