avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DIN SUPERMARKET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DIN SUPERMARKET

Buna seara,
Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca "niciodata sa nu spui niciodata".
Pe scurt, povestea mea e asa, fiica mea a mers la supermarket cu nepoata mea si nu pot sa mi dau seama ce le au indemnat, au furat cate o placa de 200 ron fiecare, bineinteles, au fost prinse, sesizata politia duse la sectie, au dat declaratie, au recunoscut si au lasat numerele de telefon pentru a fi chemate pentru o alta declaratie pe care o vor da in fata unui procuror.Nu mai spun ca nepoata mea urma sa se inscrie la scoala de politie, ceea ce cred ca nu mai e posibil.Ce urmeaza si ce ar trebui sa facem, ele au 20 si respectiv19 ani. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc anticipat.
r.gabi a scris:

Din nefericire,pentru doua fete tinere,manate de oarecare imaturitate si inconstienta este vorba despre o infractiune de furt calificat pre.de art 208-209 lit., (de doua sa mai multe persoane)si e c.pen.(furt din loc public),fapta care este sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Cele doua fete trebuie sa mearga la sa dea declaratii,cum este si corect,dar si normal,sa recunoasca fapta si sa colaboreze,cel putin formal ,cu organele de ancheta.
in mod,aproape singur,fiind vorba despre persoane tinere,aflate la prima fapta,cu o atitudine sincera,cu un prejudiciu acoperit,prin restituire,vor beneficia de o amenda aprocurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Despre Academia de Politie,dupa un astfel de moment,nu cred ca mai poate fi vorba.

Sa merg si eu cu un avocat atunci cand va da declaratie?
Ce parere aveti?
Puteti sa mergeti dar, fiind majore, dvs. o sa ramaneti afara cand le audiaza.
Daca priviti partea plina a paharului nu va merge nimeni la inchisoare.Vor primi o amenda administrativa pe care va trebui sa o achite.

Partea goala a paharului se arata in sensul ca nu cred ca va mai reusi sa se incrie in Politia Romana.

Dar, este bine sa vedeti partea plina a paharului pentru ca altii mergeau la inchisoare in trecut pentru asa ceva si nici nu se puteau inscrie la Politia Romana...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stiu ce se va intampla, dar inainte de orice vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile si pentru faptul ca m am facut ascultata de persoane pe care nu le cunosc si ati impartasit cu mine problema cea mai grava de pana acum a vietii mele. Sunt dezamagita de comportamentul fetei mele, mi e rusine de mine insami ca nu am stiut sa ii explic riscurile unei asemenea fapte, nu m am gandit vreodata ca s ar putea intampla asa ceva, nu a facut nici un gest care sa mi dea de gandit acest lucru.
Va multumesc inca o data si promit ca atunci cand se va termina tot, voi intra pe acest forum si voi povesti cum s a finalizat problema, pentru a vedea si alte persoane aflate in situatia mea, prin ce vor fi nevoiti sa treaca.Nu doresc nimanui...
Dumnezeu sa va ajute.
Trebuie neaparat sa si retraga plangerea cei de la supermarket?
Trebuie sa mergem la ei sa i rugam sa si retraga plangerea?
Nu stiu cum e mai bine.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Cazier furt din hypermarket real. ajutor !!! Cozie Cozie Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost \"prins\" \"furand\" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)