avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DIN SUPERMARKET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DIN SUPERMARKET

Buna seara,
Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca "niciodata sa nu spui niciodata".
Pe scurt, povestea mea e asa, fiica mea a mers la supermarket cu nepoata mea si nu pot sa mi dau seama ce le au indemnat, au furat cate o placa de 200 ron fiecare, bineinteles, au fost prinse, sesizata politia duse la sectie, au dat declaratie, au recunoscut si au lasat numerele de telefon pentru a fi chemate pentru o alta declaratie pe care o vor da in fata unui procuror.Nu mai spun ca nepoata mea urma sa se inscrie la scoala de politie, ceea ce cred ca nu mai e posibil.Ce urmeaza si ce ar trebui sa facem, ele au 20 si respectiv19 ani. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc anticipat.
Nu trebuie sa isi retraga plangerea si nici nu pot face asa ceva.Nu ar avea niciun efect juridic chiar de ar face asa ceva ( ipotetic vorbind).

Important este sa nu se mai intample pe viitor.Cam asta zic si procurorii...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters136376, utilizator
Situatia relatata, este una clasica de furt calificat,prev.de art.208-209 lit.e c.pen,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
In imprejurarile relatate de dvs.despre care afirmati ca si imaginile nu sunt clare si ca rujul,considerat furat era cel care va apartinea si nu cel in realitate furat,exista doua variante,fie recunoasteti fapta,achitati prejudiciul si vi se aplica dat fiind faptul ca este o suma modica,prejudiciul fiind acopertit si aflandu-va la prima fapta o sanctiune administrativa a procurorului,conf.art.18/1 c.pen,fie mergeti mai departe pe sustinerile anterioare,avand in vedere probele destul de "subtiri" existente impotriva dvs
Eu personal,va sfatuiesc sa imbratisati, prima varianta si sa recunoasteti fapta.
Beneficiind ,daca aveti posibilitati,si de ajutorul unui avocat care sa va sustina in faza de urmarire penala,puteti alege,impreuna si tactica cea mai potrivita pentru a va apara,dar mai ales ,veti vedea cat de scump poate costa un ruj ieftin
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
cristian@ a scris:

Buna seara,
Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca "niciodata sa nu spui niciodata".
Pe scurt, povestea mea e asa, fiica mea a mers la supermarket cu nepoata mea si nu pot sa mi dau seama ce le au indemnat, au furat cate o placa de 200 ron fiecare, bineinteles, au fost prinse, sesizata politia duse la sectie, au dat declaratie, au recunoscut si au lasat numerele de telefon pentru a fi chemate pentru o alta declaratie pe care o vor da in fata unui procuror.Nu mai spun ca nepoata mea urma sa se inscrie la scoala de politie, ceea ce cred ca nu mai e posibil.Ce urmeaza si ce ar trebui sa facem, ele au 20 si respectiv19 ani. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc anticipat.

domnisoarele sunt majore si raspund in totalitate, pt faptele savarsite.
este necesar un avocat, in masura in care ele trebuie sa stie ce sa declare, nu sa spuna ceva ce le-ar putea incrimina.
domnisoarele daca sunt prinse in flagrant, singura solutie este sa recunoasca, sa repare prejudiciul si sa denote din comportamentul lor, un real regret pt fapta comisa, cautand o scuza plauzibila, bine ticluita de avocat.
sfatul meu este sa nu va faceti griji. 200 lei prejudiciu recuperat, coroborat cu faptul ca au cazierul curat, si o conduita corespunzatoare pe parcursul cercetarilor, nu o sa le aduca decat o amenda administrativa(18 ind. 1).
si referitor la a doua problema cu academia de politie nu are nici o legatura... in sensul ca amenda administrativa nu apare la cazier, totusi este bine ca aceste lucruri "sa ramana in casa" deoarece o pot afecta ulterior micile barfe, rautati.

P.S. asteptam cu interes sa ne spuneti cum ati rezolvat problema

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Cazier furt din hypermarket real. ajutor !!! Cozie Cozie Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost \"prins\" \"furand\" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)