avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DIN SUPERMARKET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DIN SUPERMARKET

Buna seara,
Nu credeam ca va trebui vreodata sa consult un avocat in aceasta situatie, dar nu e prima data cand imi dau seama ca "niciodata sa nu spui niciodata".
Pe scurt, povestea mea e asa, fiica mea a mers la supermarket cu nepoata mea si nu pot sa mi dau seama ce le au indemnat, au furat cate o placa de 200 ron fiecare, bineinteles, au fost prinse, sesizata politia duse la sectie, au dat declaratie, au recunoscut si au lasat numerele de telefon pentru a fi chemate pentru o alta declaratie pe care o vor da in fata unui procuror.Nu mai spun ca nepoata mea urma sa se inscrie la scoala de politie, ceea ce cred ca nu mai e posibil.Ce urmeaza si ce ar trebui sa facem, ele au 20 si respectiv19 ani. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc anticipat.
Ati pus punctul pe "i" , la asta m am gandit si eu, mai ales ca cel putin fii mea nu a facut nici o problema de genul asta niciodata, banii in casa sunt la indemana membrilor familiei si nu a lipsit niciodata din ei, bineinteles nu vorbim de sume mari, pentru ca suntem salariati si eu si sotul, dar iar spun, ca ceea ce a facut nu are nici o scuza, e rusinos si nici nu am cuvinte sa i cataloghez gestul. Persoane de genul acesta niciodata nu le am aprobat.Eu si sotul meu am muncit si muncim cinstit, niciodata nu am cautat sa inselam pe cineva si nici nu am lasat sa fim inselati la randul nostru. Si iar imi spun ca trebuie sa luam situatia ca atare si sa incercam sa rezolvam cum e mai bine. Cat despre ea sunt sigura ca nu ar mai face asa ceva niciodata, se vede chiar si la mimica fetei ca are o problema grava si eu i am spus ca 6 luni( daca scapa cu amenda) va trebui sa fie atenta si pe unde merge, iar ea mi a spus pe un ton de "om amarat" ca nu ar mai face asa ceva in viata ei. Vom vedea ce se va intampla, sper sa i se potriveasca zicala " un sut in fund, un pas inainte"
ionut_daniel a scris:

sfatul meu este sa nu va faceti griji. 200 lei prejudiciu recuperat, coroborat cu faptul ca au cazierul curat, si o conduita corespunzatoare pe parcursul cercetarilor, nu o sa le aduca decat o amenda administrativa(18 ind. 1).
si referitor la a doua problema cu academia de politie nu are nici o legatura... in sensul ca amenda administrativa nu apare la cazier, totusi este bine ca aceste lucruri "sa ramana in casa" deoarece o pot afecta ulterior micile barfe, rautati.

P.S. asteptam cu interes sa ne spuneti cum ati rezolvat problema

totul este sa nu aiba nici cea mai mica pata pe cazier...pt scoala de politie.
~ Conținut șters la cerere ~
nu vreau sa dau sfaturi gresite, dar din cate stiu eu in afara de serviciul cazier judiciar nu mai cunosc o alta evidenta care sa contabilizeze faptele penale. Si sa stiti ca un functionar public isi poate desfasura activitatea chiar daca va avea pe parcursul carierei solutia de 18 ind. 1 c.p., destituirea se face in urma unei condamnari(amenda penala, suspendare, ...) deoarece va aprea in cazier, deci nu mi s-ar parea corect ca ea sa fie exmatriculata atata timp cat alti lucreaza in "sistem" cu solutii de 18 ind.1 chiar daca faptele sun savarsite in viata privata.
in al doilea rand, poate gresesc, dar vreau sa ma corectati, amenda administrativa se claseaza automat dupa o perioada de timp, un an, doi, si atunci chiar nu mai apare nicaieri.
tine putin si de noroc ... nu stiu ce sa zic.... ati putea insista si pe la parchet dupa ce se trimite dosarul de la politie, sa redacteze procurorul care se ocupa de dosar referatul mai repede, ca altfel puteti astepta pana va vine acasa solutia si 6 luni de zile.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Cazier furt din hypermarket real. ajutor !!! Cozie Cozie Buna dimineata. E deja ora 4:31 am si nu pot dormi. Am fost \"prins\" \"furand\" un pahar gradat in valoare de 22.99 lei(doua sute douazeci si noua de mii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)