avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... intrare in Barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

intrare in Barou

Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D
EU.

Am dat licenta in februarie 1999 la Universitatea Bucuresti unde am obtinut media 9,80 din ambitia de a demonstra carcotasilor ca un absolvent al unei universitati particulare (Dimitrie Cantemir) poate fi mai bun decat multi absolventi de la stat.

Doar cu aceste note "in buzunar", am inceput disperata sa caut cei doi avocati din partea carora trebuia sa primesc recomandare, conform regulilor de la acea vreme (si aveam la dispozitie doar vreo 10 zile pana la depunerea dosarului la Barou). Avantajul meu a fost acela ca, in timpul facultatii, am lucrat intr-o editura unde am cunoscut cateva persoane la ajutorul carora am apelat.

Eram la fel de disperata datorita zvonurilor cu privire la spaga, drept pentru care, la unul din avocatii caruia i-am fost prezentata m-am dus cu o punga (goala) pentru cadouri pe care scria "doar atat (ma) duce punga" - e drept ca, la vremea aceea, punga cu pricina era o noutate. Inainte de a se opri din ras maestrul s-a adresat stagiarei lui: "Mai ai recomandarea pe care ti-am scris-o tie? Hai sa scriem una si pentru fata asta ca-i simpatica...auzi..doar atat o duce punga."

Nimic.

Fac parte dintr-un barou din Ardeal.. :))
stie cineva cam ce subiecte se dau la intrarea in barou
nu stiu si acum trebuie recomandarile a doi avocati
stie cineva pasii pe care trebuie sa-i urmezi pt a ajunge avocat

Alte discuții în legătură

Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Care cat ati invatat mars0212 mars0212 Eu am citit civilul, la Procedura Civila m-am straduit putin mai mult, penalul il stiam si am rasfoit generalul si am reinvatat definitiile la special si mai ... (vezi toată discuția)
Cum gasiti un avocat indrumator? xm xm Spuneti-mi si mie cum se procedeaza in concret ca sa-ti gasesti un indrumator atunci cand nu ai nici rude avocati si nici bani ca sa-ti platesti stagiatura? ... (vezi toată discuția)