avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... intrare in Barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

intrare in Barou

Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D
Mana lui AVLIL adevar a scris. La cum se prezinta sistemul de invatamant din Romania la ora actuala nu te poti astepta sa stii si cum se aplica ce inveti. Dar, pe de alta parte, cunostintele teoretice sunt absolut necesare, procedurile si metodele le "prinzi" pe parcurs. Si la urma-urmei nu te opreste nimeni sa petreci din cand in cand cateva ore in salile de judecata!
Constat ca se presupune a fi rau sa inveti, din moment ce aceia care invata sunt numiti "tocilari". hai sa presupunem ca noi nu vrem sa fim "tocilari". Atunci ce facem? ne prezentam cu hands-free sau cu servite? Ca deh, ca sa nu fim "tocilari" preferam sa fim "smecheri".
Sunt sigur ca nu trebuie sa fii as in drept ca sa promovezi examenul de admitere in barou, ci trebuie doar sa inveti materia f bine si sa o si intelegi.
:)) Super tare, J!!!
Corect, asta am pierdut din vedere.
De asemenea, ca avocat daca faci cazurile colegilor dar... nu si pe-al tau, esti perdent!
Deci nu conteaza cati au luat idei de la tine si au trecut, maryus!
Unde facultatea "nu te invata", daca esti destul de constient ca trebuie sa completezi lipsurile tu insuti, vei pune mana frumusel, vei completa cateva cereri de studiu dosar (ca tot era vba. de practica), si te apuci sa studiezi dosare, pui mana pe jurisprudenta si incepi sa inveti ce si cum, la cald.

Mai pui mana si stai prin instanta, cu codurile in brate si incepi sa vezi putin altfel lucrurile.
Referitor la nota cu care ai terminat facultatea samd, mi-a spus un coleg acum cativa ani ca daca ti se cere nota peste X, nu ai ce cauta acolo.
Acela nu este "angajator", ci un simplu cautator de chilipiruri cu idei preconcepute.
In definitiv, ce as cauta la un stagiar, ar fi o buna intelegere a modului in care functioneaza sistemul, efectiv, si sa fie o persoana cu reale inclinatii catre inerpretarea corecta a institutiilor de drept.
Punct. Nu ma coafeaza cu nimic faptul ca stie perfect 8 tratate si 4 coduri. Ma intereseaza cum aplica ce stie.
Daca ar fi trebuit sa dau spaga pentru a mi gasi un coordonator, as fi fost pus intr-o situatie cel putin ingrata, deoarece, din pacate, nu am pic de tact in a da spaga.
Stiu, trebuie sa mai lucrez aici putin, dar nu e timpul pierdut.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Ati interpretat gresit suma care poate ati dat-o... e doar o contributie ptr. facilitatile care-ti sunt oferite (gen spatiu birou care daca e al maestrului trebuie platit ca nu e idiot sa mai tina gratis cativa acolo odata ce a dat bani seriosi ptr. spatiul respectiv, daca nu e al lui trebuie platita chiria + curent , incalzire etc. + acces la imprimanta - cerneala si hartia costa, PC, carti, programe legislative - vreo 150$ +20$/luna actualizarea, etc. + timpul maestrului care in timpul in care iti explica tie cum se face o cerere poate castiga bani seriosi din alta parte, + raspunderea lui ptr. actele tale + ca trebuie sa-ti dea salar, etc. ca-s multe)... in niciun caz nu e vorba de mita, e vorba de dreptul lui conform contractului de colaborare (se pune problema ca tu ca stagiar ai multe facilitati si drepturi dar el ce castiga din asta?)... plus ca in statut se prevede ca ptr. societatile civile de avocatura fiecare asociat trebuie sa plateasca 3000 euro... ptr. ce?
Binenteles ca daca iti ia banii si nu-ti ofera serviciile ptr. care l-ai platit ai tot dreptul sa te plangi.
Oricum nu esti obligat sa platesti nimic ptr. a primi semnatura cum spun unii dar la fel ca intr-un restaurant, daca vrei servicii bune platesti mai mult...
Attila draga, nu am inteles exact cui raspundeai tu, insa... am senzatia ca sustii mita catre avocatul indrumator!!! Ca maestru e... cam mult!
Hai sa-ti spun ce face un stagiar de cele mai multe ori (facem abstractie de casele mari de avocatura unde nu se afce diferenta si munceste cot la cot cu ceilalti): arhiva instante; documentare; ia amanari; minte in instanta ca indrumatorul nu se poate prezenta din te-miri-ce motiv; plateste utilitatile cabinetului; se intalneste cu unii clienti cu care nu-i face placere indrumatorului sa piarda timpul; relatii cu ORC, admin fin, toate locurile pe unde se pierde muuuuuult timp.
:D
Prin urmare, nu stiu cat timp pierde indrumatorul cu stagiarul, dar cert e ca si castiga mult. Daca are dosar in provincie iti pune actele in brate si... ghici cine se trezeste la ora 4 dimineata? Nu el! :P
Asa ca el plateste ca sa-ti capete serviciile, nu stagiarul trebuie sa plateasca. Pentru ca n-am mai auzit de niciun angajat sa plateasca angajatorului sau bani pentru chirie si una-alta, inclusiv formare profesionala la locul de munca.
E o mare gogomanie sa vezi lucrurile astfel, indrumatorul obtine, in urma unui stagiar, cel putin unul din doua lucruri: mai mult timp liber, mai multi bani.

Alte discuții în legătură

Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Care cat ati invatat mars0212 mars0212 Eu am citit civilul, la Procedura Civila m-am straduit putin mai mult, penalul il stiam si am rasfoit generalul si am reinvatat definitiile la special si mai ... (vezi toată discuția)
Cum gasiti un avocat indrumator? xm xm Spuneti-mi si mie cum se procedeaza in concret ca sa-ti gasesti un indrumator atunci cand nu ai nici rude avocati si nici bani ca sa-ti platesti stagiatura? ... (vezi toată discuția)