avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diminuare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diminuare capital social

cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 09:50, 22 Ianuarie 2013
Revin cu precizari coform art 208 din L31

(2) Hotărârea va trebui să respecte minimul de capital social, atunci când legea îl fixează, să arate motivele pentru care se face reducerea şi procedeul ce va fi utilizat pentru efectuarea ei.
sa nu existe sanse ca decizia asociatului public sa fie obiectul unor opozitii ale creditorilor

Sansele sunt destul de mici caci nu stiu cine citeste curent MO partea a IV a
cand debitorul e in prag de faliment si cum toata lumea e in criza de bani astazi, eu zic ca sunt muuulteeeeeeeeeeeeeeeeeee sanse ca monitorul oficial partea cu insolventa sa fie lectura zilnica a afaceristilor! si...deci...trebuie motive, ha?
De ce sa se opuna creditorii societatii la diminuarea capitalului? Numai in cazul in care prin reducerea capitalului se face prin retragerea unor bunuri care au fost adusa la majorare atunci doar in cazul unui faliment se poate cere de catre lichidator sa se constate ca a sustras bunuri din societate in defavoarea creditorilor urmaritori.
Dar trebuie sa se dovedesca intentia de frauda.
Sincer chiar daca lumea e in criza financiara, nu sta mai nimeni cu ochii pe Mof zilnic parerea mea.
Inteleg ca vrea sa reduca la limita minima posibila capitalul social . Este posibil ca acum sa fie destul de mare . Intrebarea este simpla : aveti acesti bani in casierie sau in banca ? Vanzarea de active in ultimii 3 ani anteriori intrarii in insolventa, coroborat cu diminuarea capitalului social va creea administratorului probleme mult mai mari decat are acum deoarece este clara intentia acestuia .
exact asta era ideea, alcibiade. deci? pot face acest lucru fara sa ma tem de o eventuala atragere a raspunderii personale a administratorului, care este si asociat unic? cat despre banii constituiti ca si cap social...niciuna din variante nu este corecta......(!) sper sa fi inteles...

Alte discuții în legătură

Executarea capitalului social a unui srl Andrei Koszti Andrei Koszti In speta: exista o creanta constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila impotriva unei societati comerciale SRL. Societatea nu MAI ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in limita capitalului social subscris clientX clientX Buna ziua! Am o nelamurire privitoare la textul legii enuntat anterior. In cazul in care un SRL cu capital soc de 200RON si un patrimoniu mult mai mare, dar ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)