avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diminuare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diminuare capital social

cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 09:50, 22 Ianuarie 2013
Decat sa faceti prostioare , sugerez sa vb cu un practician in insolventa si astfel impreuna aveti cea mai buna solutie, va plimbati cu gandirea pe un teren minat fara a avea GPRS-ul legislativ necesar.
Dar din continut nu este deschisa procedura care -i treaba practicianului in insolventa?
Mai mult el reprezinta interesele creditorilor in insolventa nu ale debitorului.
In situatia descrisa de @brendissima in afara de faptul ca-i este teama de atragerea la raspundere a administratorului pentru aceasta operatiune eu nu am inteles : daca nu exista bani in casierie (poate doar pe hartie exista), daca nu exista bani in banca sa fie retrasi, daca nu se diminueaza capitalul prin retragerea/vanzarea de bunuri mobile/imobile, pentru ce se face operatiunea?
Doar pentru ca raspunderea sa fie in limita capitalului social?

oricand lichidatorul poate atrage raspunderea daca se constata indeplinite conditiile de la art. 138 din legea 85/2006
@lenia traim in romania , fiecare persoana are pretul ei indiferent de profesia practicata . Te-as intreba simplu : daca ai o mare pb nu apelezi ori la o persoana competenta si specializata care sa te reprezinte oficial ori soliciti sfaturi neoficial de la aceeasi persoana ? Daca se ajunge la varianta oficiala situatia este deja cronica , daca negociati neoficial in privat situatia este doar acuta cu sanse de stabilizare a problemei actuale .
@alcibiade

Corect traim in Romania si de aceea legile sunt respectate #-o

Chiar daca solicita de la un practician in insolventa "sfaturi contra cost" inainte de delansarea procedurii, problema dpmdv nu se rezolva.
Dar fiecare e liber sa faca ce vrea si sa plateasca orice persoana pentru sfaturi.

Sunt curioasa insa si poate ma lamureste initiatoarea de ce vrea diminuarea cap social
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
ContSters102066, utilizator
asociatul unic vrea sa diminueze cap soc pt eventualitatea incare va trebui ca el sa raspunda in limita cap adus in societate. or, daca pe hartie figureaza ca a adus cap de zeci de miliarde nu i-ar conveni sa rasp in aceasta limita ca tot banii asoc unic sunt! asa ca il i nteres sa ramana la limita min legala de 200 lei...deci ar trebui sa fac diminuarea cap soc preventiv sau nu si pe ce motive?

Alte discuții în legătură

Executarea capitalului social a unui srl Andrei Koszti Andrei Koszti In speta: exista o creanta constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila impotriva unei societati comerciale SRL. Societatea nu MAI ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in limita capitalului social subscris clientX clientX Buna ziua! Am o nelamurire privitoare la textul legii enuntat anterior. In cazul in care un SRL cu capital soc de 200RON si un patrimoniu mult mai mare, dar ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)