avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diminuare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diminuare capital social

cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 09:50, 22 Ianuarie 2013
iar asoc unic vrea ca in eventualitatea in care i se va atrage rasp personala-la cererea creditorilor, evident, sa nu figureze ca tb sa raspunda in lim cap soc varsat!!

In cazul in care se deschide procedura insolventei si in cazul in care se aproba o cerere de atragere a raspunderii personale patrimoniale , raspunderea este pentru totalul inscris in tabelul definitiv al creantelor si nu in limita capitalului social al societatii oricare ar fi el !!!
o mica rectificare: timi are dreptate, diminuarea capitalului trebuie sa fie motivata.

Alberto Kurtyan
Buna ziua. a trecut ceva timp de la topicul d-voastra dar sper sa-mi raspundeti.
Firma la care lucrez se afla cam in aceeasi situatie,
Capital social imens,varsat direct,banii ulterior au fost rulati.
Doar ca fima pe 2010 este pe profit.
trebuie sa gasim o solutie pentru micsorarea capiatului social deoarece firma a mai avut un administrator pana anul trecut. Acesta a facut mai multe prostii fara ca asociatul unic sa stie. acum ne-am trezit cu o somatie de plata a unei facturi (catre un furnizor.)
Si trebuie sa ne luam masurile de precautie.
Va multumesc.
Buna ziua,

In 2008 am marit capitalul social al firmei pentru a putea obtine credit de la banca de la 200 la 25000, bani care au fost consumati pentru achitarea datoriilor la stat pe firma.

Momentan firma este suspendata pana pe data pe 31 ianuarie.

Daca vreau sa o bag in insolventa ...apoi faliment, ar trebui mai intai sa fac reducerea capitalului social? Din cate stiu administratorul este executat in limita capitalului social...iar firma are multe debite in urma crizei.

Oare cum e mai bine?

Va multumesc

Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
ancut75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea capitalului social a unui srl Andrei Koszti Andrei Koszti In speta: exista o creanta constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila impotriva unei societati comerciale SRL. Societatea nu MAI ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in limita capitalului social subscris clientX clientX Buna ziua! Am o nelamurire privitoare la textul legii enuntat anterior. In cazul in care un SRL cu capital soc de 200RON si un patrimoniu mult mai mare, dar ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)