avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scadenta pe facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scadenta pe facturi

Exista vreo lege care ma obliga sa trec scadenta pe facturi? Daca intr-un contract de prestari servicii incheiat intre doua societati comerciale nu s-a specificat scadenta pentru facturile emise, trebuie sa trec vreo scadenta sau nu pe facturile pe care le emit? daca sunt obligat de lege sa trec data scadenta pe facturi, va rog sa-mi dati legea unde specifica acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dan.dan , utilizator 13:59, 20 Martie 2010
in art.155 Cod Fiscal am gasit urmatoarea fraza: (7)Daca plata pentru operatiuni taxabile este încasata înainte ca bunurile sa fie livrate sau înaintea finalizarii prestarii serviciilor, factura fiscala trebuie sa fie emisa în termen de cel mult 5 zile lucratoare de la fiecare data când este încasat un avans, fara a depasi finele lunii în care a avut loc încasarea.
revizuiti Codul Fiscal actualizat aici:
[ link extern ]
aliniatul respectiv a fost modificat...
da, am citit.....multumesc. Acelasi lucru (si anume legea) imi trebuie si in privinta contabilului meu care ma scoate din minti spunandu-mi ca el nu are voie sa emita facturi pentru ca nu-i da voie legea. M-am uitat peste deciziile interne, inclusiv pe fisa postului si nu apare nimic care sa-i interzica acest lucru. Vreau sa-i "dau cu legea in cap" si sa-l dau pe usa afara, cand imi mai spune ca legea nu-i permite sa emita facturi. Am doi contabili (asta care ma enerveaza si e contabil sef si inca unul). Cand ii cer legea sa-mi dovedeasca ca intradevar nu are voie sa emita facturi, se stramba si nu-mi aduce nimic concret. De aceea, da-ti-mi ceva concret sa pot sa scap de "nebun"#-o . Merci
daca doriti sa aveti legile principale actualizat, pot sa va recomand o editura anume, doar sa-mi dati un pm, ca sa nu fac reclama aici.
nu am suficient de mult timp si nici pregatirea necesara pentru a citi si interpreta legile. am participat la un curs in care cinci experti contabili se contraziceau pe aceeasi lege.:D ma interesa doar sa scap de problema pe care o am vis-a-vis de contabil. intrasem initial pe google sa caut informatii care m-ar putea ajuta, insa am gasit site-ul asta si am considerat ca pot obtine mai multe informatii de aici si surprinzator am gasit raspunsuri la mai multe intrebari. asta legata de dreptul contabilului de a emite facturi sper sa fie ultima problema in viitorul apropiat ;)

Alte discuții în legătură

Avasuri de la clienti sanducatanas sanducatanas Am un client care in contul unor viitoare livrari de marfuri mi-a virat prin banca o suma de bani sa zicem 10.000 lei.Cum inregistrez in contabilitate aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligatii operatori cablu tv - periodicitate facturare ionutdediu ionutdediu Buna ziua, Operatorii cablu TV au obligatia de a trimite lunar factura clientilor? Ce prevedere legala reglementeaza aceste aspecte: - periodicitatea ... (vezi toată discuția)
Plata unui bilet la ordin. florinx63 florinx63 Un contract se poate plati numai pe baza lui sau trebuie sa fie emisa si o factura la acel contract. Daca pe biletul la ordin la rubrica : \"Valoarea ... (vezi toată discuția)